BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 23 december 2013

OP ZOEK NAAR DE ZEGEN


Het doel van de vervulling met de Heilige Geest is niet om degene die door Hem gedoopt werd met hoogmoed te vervullen. In plaats daarvan, wanneer een persoon gedoopt wordt met de Heilige Geest is het doel daarvan om die persoon tot een instrument te maken om anderen te kunnen helpen.

“De Geest des Heren HEREN is op mij, omdat de HERE mij gezalfd heeft; Hij heeft mij gezonden om een blijde boodschap te brengen aan ootmoedigen, om te verbinden gebrokenen van hart, om voor gevangenen vrijlating uit te roepen en voor gebondenen opening der gevangenis” 
(Jesaja 61:1).


Degenen die de Heilige Geest willen hebben alleen maar voor persoonlijke doeleinden vergissen zich zeer.
Als Hij geneest, dan is het niet zodat de zieke alleen maar blijft leven. Maar om als getuige te dienen voor andere zieken en gekwelden. Als Hij iemand voorspoedig maakt, dan doet Hij dat niet zodat die persoon zijn rijkdom kan tonen, maar zodat het gebruikt kan worden ten goede voor de armen en verdrukten. Zij dat door middel van de evangelisatie of door middel van sociale werken.

Feit is: de HERE God is de Bron van al het Goede. Zijn wil is om ALLEN te zegenen, zowel de gelovigen als de ongelovigen. Aangezien de ongelovigen de zegen niet kunnen ontvangen door het geloof, wil Hij degenen die geloven gebruiken om degenen die niet geloven te kunnen bereiken.

“De HERE is voor allen goed, en zijn barmhartigheid is over al zijn werken” 
(Psalmen 145:9).

Maar de HERE God haat de hebzucht. Zoveel zelfs dat hij het vergelijkt met de zonde van hoererij, diefstal en moord (zie Marcus 7:22). Goud, kostbare stenen en geld zijn niet slecht, maar de gehechtheid, het onbeheersbare verlangen en de liefde ervoor dat houdt vertrouwen, passie en afgoderij in. Dat is zeer beledigend jegens de HEER. Daarom is het de bron van al het kwaad (zie 1 Timoteüs 6:10).

De Here Jezus waarschuwt:

“Ziet toe, dat gij u wacht voor alle hebzucht, want ook als iemand overvloed heeft, 
behoort zijn leven niet tot zijn bezit”
(Lucas 12:15). 


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten