BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 7 oktober 2013

EEN OPENBARING


Ongelovigen en nalatige christenen hebben geen toegang tot het openbarende geloof. Dit soort geloof lijkt op waanzin voor degenen die verloren gaan (zie 1 Korintiƫrs 1:21). Het maakt niet uit of men wel of niet gedoopt is met de Heilige Geest. Als er een overtuiging of een absolute zekerheid bestaat, dan is dat de Heilige Geest in actie. Als hemelse energie zijnde komt het geloof niet nergens vandaan, men kan het niet op school leren en men wordt er al helemaal niet mee geboren; In plaats daarvan is het een gave van God aan de oprechten en de nederigen van geest die aandacht bieden aan Zijn Woord (zie Romeinen 10:17). Maar, heb geen twijfel hierover, het is een Goddelijke openbaring.


De reden dat een groot aantal mensen het Woord heeft gehoord en niet heeft geloofd, is te wijten aan het feit dat zij niet hiervoor werden uitgekozen. God weet waarom zij het hebben afgewezen; Maar degenen die geloven werden uitgekozen, los van het feit of zij wel of niet gedoopt zijn met de Heilige Geest. Begrijp dit Woord:

“Wie gelooft, wat wij gehoord hebben, en aan wie is de arm des HEREN geopenbaard?” 
(Jesaja 53:1).

Oftewel, is niet degene die een openbaring ontving de persoon die het vermogen heeft gekregen om te geloven? Welke openbaring? De arm des Heren! Zijn Macht…Hoevelen willen geloven, maar kunnen het niet? De Openbaring van de waanzin van het geloof wordt alleen toevertrouwd aan mensen die oprecht en nederig van geest zijn.

Mensen die, ondanks hun vele zondes, alsnog, een oprechte wens hebben om die achter te laten. U heeft geloof in God, offert uw vlees op, huilt tijdens het zoeken van de Heilige Geest, gehoorzaamt Zijn woord, kortom, u maakt een enorme moeite in het verkrijgen van de verzegeling van God, maar hebt Hem nog niet gekregen? Wees er bewust van dat uw handeling al een actie van de Heilige Geest in u is. Dus wees zodoende niet verdrietig of terneergeslagen; Wees in plaats daarvan vrolijk omdat u de Openbaring van het Geloof hebt ontvangen en Blijf sterk in de strijd, omdat uw overwinning dichterbij u is dan u zich kunt voorstellen. Dat de Here Jezus verheerlijkt wordt in uw leven!


Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten