BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 7 oktober 2013

DEMONISCHE OBSESSIE


Wat baat het om in vreemde tongen te praten maar een slecht karakter te hebben? Satan is zo: hij spreekt alle talen van de wereld en die van de engelen, maar hij blijft nog steeds doden, stelen en vernietigen. Aan de andere kant is er Jezus, die, ook al was Hij gezalfd met de Heilige Geest, nooit in vreemde tongen sprak. Ten minste niet waar mensen bij waren.


De bezorgdheid om in tongen te praten is echt verbazingwekkend! De dorst ernaar schijnt groter te zijn dan de dorst om gedoopt te worden met de Heilige Geest. Waarom is er zo’n grote bezorgdheid om in tongen te praten? Omdat de kandidaten willen zien om te geloven…Ze willen zien dat ze in tongen spreken, zodat zij overtuigd kunnen zijn dat ze gedoopt werden. Dit is een satanische gedachte! Een teken van pure twijfel!

Zij denken dat de vreemde tongen de doop garanderen. Zij beseffen zich niet dat niet allen die in vreemde tongen praten gedoopt zijn met de Heilige Geest. Het volgende is een feit: Zij zijn niet gefocust op het verlaten van het verkeerde leven, Noch om zich te berouwen;  Noch om vergeving te ontvangen, Noch zijn zij geïnteresseerd om met de Here Jezus te “trouwen”; Niet eens om Hem te leren kennen! Maar zij willen koste wat het in tongen praten!

Deze obsessie is de reden waarom zij, nog, niet verzegeld werden. Denk met mij: Hoe zal Jezus iemand dopen die niet geïnteresseerd is om Hem te leren kennen? Die alleen maar denkt aan het praten in tongen? Hetzelfde geldt voor velen die ongelukkig zijn in hun huwelijk: Zij willen trouwen, omdat zij een droom hadden om een trouwjurk te dragen, gasten te hebben, het feest, de foto’s, de cadeautjes, de huwelijksnacht enz.

Zo gedragen ook velen die gedoopt willen worden met de Heilige Geest zich, de zogenaamde “verloofden” van Jezus. Zij dromen erover om in vreemde tongen te praten. Zolang zij daarover denken, zullen zij gefrustreerd blijven. De vreemde tongen is een gave, net zoals de gave om te genezen, wonderen te verrichten, hulp te bieden, te besturen enz. (zie 1 Korintiërs 12:28-30). Omdat het een gave is, praten niet allen die gedoopt zijn met de Heilige Geest in tongen. Dat is wat de apostel onderwijst in 1 Korintiërs 12:30.
Het doel van de gave van de tongen is niet om de doop met de Heilige Geest te bevestigen, maar om uzelf op te bouwen.

“Wie in een tong spreekt, sticht zichzelf…” (1 Korintiërs 14:4).

Dus investeer uw gehele leven in het huwelijk met de Here Jezus. Niet in de tongen! Toon berouw van uw verborgen zondes, scheur uw ziel, maak een grote schoonmaak in uw ziel, haal de hoogmoed en de ijdelheid weg en stort alles wat u in uw binnenste draagt uit voor Zijn voeten…Wanneer u klaar bent met de schoonmaak van uw ziel en er zelfs geen stofdeeltje daar meer te vinden is, dán zal de volheid van de Heilige Geest wel ruimte hebben om in u te kunnen wonen.


Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten