BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 8 juli 2013

DE MACHT OM TE KIEZEN


Niets zegent het leven van een persoon meer dan een beslissing. Het is niet eens nodig om te bidden, omdat de beslissing zich transformeert in een zegen. Dat was wat er met Abraham gebeurde. Het bevel werd gegeven: “Laat alles achter en vertrek naar een onbekende plaats.” Hij kon zijn gebleven, maar hij nam de beslissing die hem de vader van een natie maakte.

Jona, die ook een bevel ontving, deed precies het tegenovergestelde. Hij nam ook een beslissing, maar die veranderde in een vloek: hij eindigde in de maag van een walvis. Zacheus daalde zeer snel af, toen Jezus hem dat beval, en hij nam de beslissing om de helft van zijn bezittingen aan de armen te schenken en als hij iemand in iets had beroofd dan zou hij het die persoon in drievoud vergoeden.

Men praat niet over preken of gebeden, wanneer we het over zijn handelingen hebben, maar het gaat om het feit dat er een beslissing werd genomen en daarom werd er Behoudenis geschonken aan dat huis.

De rijke jongeling ging triest weg, omdat hij niet geloofde in Degene die zei: “…ga heen, verkoop al wat gij hebt en geef het aan de armen, en gij zult een schat in de hemel hebben…”
(Marcus 10:21).

Meteen daarna zei de Here Jezus tegen de discipelen: “…Voorwaar, Ik zeg u, er is niemand, die huis of broeders of zusters of moeder of vader of kinderen of akkers heeft prijsgegeven om Mij en om het evangelie, of hij ontvangt honderdvoudig terug: nu, in deze tijd, huizen en broeders en zusters en moeders en kinderen en akkers, met vervolgingen, en in de toekomende eeuw het eeuwige leven” (Marcus 10:29-30).

Heeft u er al eens over nagedacht als die jongeling de juiste keuze zou hebben gemaakt? Welke investering in deze wereld biedt honderdvoudig terug? De waarheid is dat wanneer de persoon beslist om te offeren, dan gaat hij tegen de hel in; zodoende behaagt hij Degene die de beslissing verandert in zegens. Verwacht niet dat anderen voor u zullen beslissen – degenen die overwonnen waren in hun eentje.

Jakob besloot om met God te strijden, omdat hij, tot dan toe, een man was die een afkeer van het leven had. Toen hij Israël werd, veranderde hij radical. We hebben andere voorbeelden, zoals Daniël, Jozef, David, Elia enz. Allen veranderden hun beslissingen in zegens.

Wij leven het geloof van de Campagne van Israël. U kunt van één ding zeker zijn: de beslissing die u zult nemen om met volle kracht te handelen, te gehoorzamen en uw alles op het altaar te plaatsen zal getransformeerd worden in grote veroveringen in uw leven. Uw beslissing zal u zegenen.

Met dank aan: Bisschop Gonçalves


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel.: +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten