BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 7 november 2012

DE MACHT VAN EEN VROUW


Het enige wat mijn moeder altijd deed was over mij klagen, niets dat ik ooit deed was goed genoeg voor; zij leefde om mij bepaalde namen te noemen. Toen ik vorige week met een paar vrienden aan het praten was, begonnen we over onze achtergrond te praten en hoe onmogelijk het ook leek, bij ons beiden was het een vrouw die ons beïnvloedde om later fouten te maken… Vreemd, toch? We zijn moeders, vrienden, geliefde dochters en op hetzelfde moment kunnen we soms de meest vervelende… zijn.
Het is heel gevaarlijk om een vrouw te zijn. U kunt een vrouw zijn en niet eens weten wat voor een gevaar en een risico u voor uzelf bent. En het heeft niets te maken met een psychologische terreur. U hoeft niet uzelf aan te geven bij de politie met het verzoek om u op te sluiten, omdat we niet over dit soort gevaar aan het praten zijn. We praten over de macht die een vrouw heeft om invloed uit te oefenen.
Denk niet dat ik overdrijf, omdat u zult begrijpen hoe een man makkelijk beïnvloed wordt door een vrouw. U zult begrijpen hoe u, op de een of andere manier, al uw man, zoon, vriendin hebt beïnvloed… Op een positieve of negatieve manier.
Op een negatieve, of zelfs wanhopige, manier kan een vrouw expres haar charme gebruiken om te krijgen wat ze wil. Zelfs als het betekent om op de verkeerde manier te krijgen wat ze wil, ze zal snel krijgen wat ze wil – al verliest ze haar goedheid in het proces. Ze kan ook haar vrienden beïnvloeden met slechte commentaren over andere mensen. Ze kan door haar vernietigende kritiek haar echtgenoot zich slecht doen voelen, alsof hij niets is. Ze kan zelfs, met gemak, iemand zo slecht doen voelen dat ze die persoon naar een diepe put leidt.
Het ergste is dat ze soms geen woorden nodig heeft. Een blik is genoeg, een gebaar, haar wenkbrauwen optrekken, een diepe zucht bij een bepaalde situatie… Het zijn kleine details, maar net zo machtig als kogels in een pistool. Begrijpt u nu waarom een vrouw zo gevaarlijk is? Omdat ze niet veel nodig heeft om invloed uit te oefenen, ze hoeft geen preek te houden of klappen uit te delen. Ze hoeft alleen maar een gezichtsuitdrukking te maken en het vuur is al ontbrand. En ik denk niet dat dit wreed of onrechtvaardig is, omdat invloed een macht is voor zowel het goede als het kwade. Zij heeft de macht om haar echtgenoot naar de hemel of de hel te leiden, er is geen tussenplaats.
Herinnert u zich nog wat er met Adam gebeurde? Hij was de eerste man op de aarde, door Gods handen gecreëerd. Hij had een goede relatie met God, stond boven alles schepsels, maar toen hij door zijn vrouw Eva werd beïnvloed, was alles afgelopen voor hem. Even onder ons… Adam had waarschijnlijk spijt dat hij ooit naar Eva luisterde. Hij was waarschijnlijk die arme stakker die de gezegde “beter alleen, dan in slecht gezelschap” verzon.
Maar alle grapjes terzijde, de duivel weet dat vrouwen macht hebben – of ze er nu bewust van zijn of niet. En als zij niet oppast, kan zij een instrument voor het kwaad worden. Dat is wat er met Eva gebeurde. Dat is wat er met velen van ons gebeurt.
Dus hoe kunnen we die macht om invloed uit te oefenen op een positieve manier gebruiken?
In feite weet een vrouw, die met wijsheid invloed uitoefent, dat haar rol is om te dienen. Ze dient omdat ze liefheeft, omdat ze Gods leiding vreest en volgt. Hierdoor oordeelt ze niet mensen met maar één blik. Ze doet anderen mensen niet voelen alsof zij degene is die alles weet en de enige is die altijd gelijk heeft. Ze gedraagt zich niet zelfingenomen, omdat ze zelf heel goed weet dat ze niet perfect is. Ze vernedert anderen niet, maar verheft hun. Daarom voelt haar man zich zo goed aan haar zijde, omdat ze hem niets opdringt, maar simpelweg adviseert. Ze bekritiseert hem niet, maar waarschuwt hem. Ze doet hem niet inferieur voelen, maar respecteert hem en doet hem naar boven komen.
Ze doet dit omdat ze God kent. Het is niet dat ze religieus is, maar ze heeft een diepe en intieme relatie met God. Daarom weet ze wat de juiste tijd is om te praten – en ze weet wat ze moet zeggen. Omdat ze op een dag ernaar verlangde om de Heilige Geest te kennen, ze gaf tijd aan de tijd, leerde hoe ze wijs moest zijn en was in staat om haar familie dichter bij God te brengen.
Daarom is een vrouw een helper en geen manipulator. Ze heeft het privilege en de gave van God om te doen wat Zijn Geest doet en gedraagt zich op dezelfde zachtmoedige en natuurlijke manier waarop Hij dat doet. Maar hiervoor dient zij gevoelig te zijn voor Zijn stem – ze dient ook te weten hoe ze stemmen dient te onderscheiden, zodat ze weet naar wie ze luistert.
Cristiane Cardoso

Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten