BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 15 november 2012

CIA EN OVERSPEL

De directeur van de CIA treedt af vanwege overspel

Het curriculum van generaal David Petraeus is sterk genoeg om elke Amerikaanse vijand te doen schudden. Hij was iets korter dan een jaar de directeur van de CIA voordat hij, afgelopen vrijdag, zijn ontslag indiende. Generaal Petreaus was van fundamenteel belang voor de oorlog in Irak in 2003 en de daarop volgende jaren.

Zijn medailles, onderscheidingen en toekenningen tijdens de 37 jaren van militaire dienst gaven hem de hoogste positie die een Amerikaanse militair kan bereiken. Hij overleefde een schot van een M-16 in zijn borstkas en een parachuteongeval waarbij hij zijn bekken brak. Boeken werden geschreven over zijn stijl van leidinggeven, zijn principes en arbeidsethos. Hij was een slimme, moedige en gedisciplineerde man. En ook een echtbreker.
Op 60 jarige leeftijd vroeg generaal Petreaus in een brief aan president Obama om zijn ontslag waarbij hij schreef: “Na 37 jaar getrouwd te zijn, heb ik een buitenechtelijke relatie gehad. Dit soort gedrag is onacceptabel, zowel voor een echtgenoot als een leider van een organisatie als die van ons.”
Voor sommige mensen is de vraag natuurlijk: Hoe kan iemand met zulke capaciteiten, intelligentie en zo’n hoge positie, na zoveel jaren getrouwd te zijn, alles op het spel zetten vanwege een vrouw?
Het kan. In feite toont de geschiedenis ons dat hoe meer macht een man heeft, hoe groter de kans is dat hij zijn vrouw zal bedriegen. Het gevoel van onoverwinnelijkheid, eigendunk en autoriteit, plus het feit dat hij het middelpunt van de belangstelling is, is vaak een fatale cocktail voor de mannelijke ego.
Petreaus treedt toe tot de lijst van grote leiders die de wereld veroverden, maar de strijd tegen zichzelf verloren. Mannen die niet in staat waren om hun huwelijk te beschermen.
“Daarom, wie meent te staan, zie toe, dat hij niet valle” (1 KorintiĆ«rs 10:12) NBG ’51.
Deze trieste val van een held dient als een waarschuwing voor ons mannen om: Niet op onszelf te vertrouwen
Niet te veel ruimte aan andere vrouwen geven, wanneer we eenmaal getrouwd zijn (Petreaus had een affaire met de vrouw die zijn biografie schreef) Nooit te denken dat ons succes ons het recht geeft om zonder kleerscheuren uit een buitenechtelijke relatie te komen
De strijd tegen onszelf is de belangrijkste strijd die we dienen te overwinnen.
Bisschop Renato Cardoso


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten