BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 21 oktober 2019

LASTEN EN ZONDEN




Lasten en zonden
Door zijn leven aan de Here Jezus te geven, begint de mens aan de grote wedloop van zijn leven, die tot zijn laatste adem zal duren. Deze loop heeft als doel zijn geloof op de proef te stellen zodat hij de hoofdprijs kan winnen: de Behoudenis. De strijd is lang en moeilijk, vereist veel geduld, dat wil zeggen, standvastigheid en volharding om af te maken hetgeen werd begonnen.

Om ons aan te moedigen somt de Heilige Geest een “grote wolk” op van getuigenissen van geloof, oftewel, van overwinnaars die dit pad hebben betreden en hun doel in deze wedloop hebben bereikt (Hebreeën 11:1-40). Bovendien getuigden zij hun trouwheid aan de Allerhoogste gedurende hun hele leven. We kunnen aan deze wolk van voorbeelden vele anderen toevoegen, die door de christelijke geschiedenis ook hebben getracht moeilijkheden te overwinnen en zelfverzekerd en loyaal aan de Heer te blijven.
In deze geestelijke wedloop is het essentieel om alle belemmeringen voor de reis van het geloof weg te nemen. Per slot van rekening kan niemand zijn “test” volbrengen als hij gewicht draagt, want behalve dat hij snel moe wordt, loopt hij het risico om te struikelen en te vallen. Daarom is er de vermaning om de lasten en zonden te verwijderen, omdat beide verwoestende gevolgen hebben voor de gemeenschap met God.
Het verwijderen van de last betekent het wegnemen uit de gedachte de zorgen met betrekking tot de persoonlijke projecten in deze wereld. Huwelijk, carrière en andere dingen die invloed hebben op de wedloop om de eeuwige Behoudenis te bereiken. Hoeveel begonnen goed in dit geschil, maar vanwege sentimentele problemen gaven ze uiteindelijk de Grote Prijs op?
Het geestelijke leven vereist vooruitgang en moet gewillig en zonder tijdverspilling worden opgericht (Matt. 7: 24-25), zodat aan het einde van het menselijk bestaan het doel wordt bereikt: de prijs van goedkeuring van de Here Jezus Christus ontvangen.
Tekst overgenomen uit de ACF-Bijbel met mijn opmerkingen – Hebreeën 12:1


Bisschop Edir Macedo






Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten