BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 26 maart 2019

WAAROM ABRAHAM?




De keuze voor Abraham als de belangrijkste aartsvader volgt het Goddelijke criterium in de schepping. Oftewel, kies het beste om het beste voort te brengen. Een fundamenteel principe bij het voortbrengen van kwaliteit. Zaad van kwaliteit, vruchten van kwaliteit.

De aartsvader van het volk van God moest een soortgelijk karakter van Job hebben: rechtvaardig en oprecht, godvrezend en wijkende van het kwaad. Anders dan de anderen van zijn tijd.
Het karakter van Abraham in relatie tot zijn tijdsgenoten kwalificeerde hem om te dienen als de voortbrenger van de natie waar de Zoon van God zou worden geboren.
Hoewel zijn verhaal geen buitengewone wonderbaarlijke daad vastlegde, getuigde zijn karakter, naast zijn geloof, in zijn voordeel.
Een goed voorbeeld hiervan was de redding van de neef. Na verloop van tijd was Lot gearresteerd en gevangengenomen. Abraham voegde zich bij zijn bekwame mannen, die in zijn huis waren geboren, en vervolgde de vier koningen die de overhand hadden gehad op vijf koninkrijken, waar Lot was.
Abraham overwon niet alleen de vier koningen, maar bevrijdde ook Lot en de vijf koningen die gevangen waren. Bovendien redde hij alle bezittingen die waren gestolen van de vijf koningen. En als bewijs van zijn smetteloze karakter bracht hij alles terug naar de eigenaars.
Allen die uit de Geest geboren zijn, nemen het geloof aan en als gevolg hiervan hebben ze het karakter van Abraham.
Ook zijn loyaliteit aan Sara, ondanks het feit dat hij temidden van de corruptie van het menselijke ras leefde, voldeed hij aan het getrouwe profiel voor het project van de Schepper. Zelfs haar onvruchtbaarheid diende niet als reden om zijn liefde, trouwheid en waardering voor de hele tijd die ze leefden te onderbreken.
In de Goddelijke visie is iemand die in staat is om lief te hebben, loyaal te zijn en te waarderen degene die hij ziet, in staat om hetzelfde te doen in relatie tot Degene die hij niet ziet.
Het huwelijk van Abraham was doorslaggevend bij zijn keuze als Aartsvader van de natie Israël. Ze moesten allebei dezelfde geest, hetzelfde geloof, hetzelfde doel hebben.
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten