BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 5 maart 2019

HIJ KOMT NIET PER TOEVAL




Waarom heb ik de Heilige Geest nog niet ontvangen? Goed, als u deze vraag stelt heeft u al minstens één stap gezet richting de doop: u heeft al over Hem gehoord en wilt Hem ontvangen.
U kunt echter zeker zijn van een ding: Hij komt niet per toeval.

Het Woord van God zegt dat:
“…Want de ogen van de HEERE trekken over de hele aarde, om Zich sterk te bewijzen aan hen van wie het hart volkomen is met Hem…” (2 Kronieken 16:9)
Zijn ogen trekken over de hele aarde, zoekende. Maar zoekend naar wat? Wat dient Hij in u te vinden om u te kunnen verzegelen met Zijn aanwezigheid?
Stel u zich voor dat u een grote succesvolle zakenman bent die zijn bedrijf wil uitbreiden, maar om dit te bereiken is het nodig om mensen aan te nemen (of promoveren) tot de functie van directeur, manager enz. Als de hoogte van het salaris geen probleem voor u is, wat voor kenmerken zou u dan zoeken in deze personen? Uiteraard zoekt u, behalve de nodige professionele ervaring, ook naar iemand die vastbesloten is om uw bedrijf te doen groeien. Hierom is het nodig dat hij betrouwbaar is, zodat de anderen hem volgen, maar tegelijkertijd ook NEDERIG om te leren.
U zou ook willen dat hij zijn meningen en nieuwe ideeën geeft, maar het is tegelijkertijd ook noodzakelijk dat hij GEHOORZAAM is om uw begeleiding te volgen.
De investering zal groot zijn, daarom wilt u niet iemand die slechts enkele maanden bij u blijft en vervolgens een nieuwe baan zoekt. Daarom zoekt u iemand die TROUW is en bereid is om niet enkel tijdens de momenten van glorie aan uw zijde te zijn, maar ook tijdens de moeilijke momenten.
Uw visie stopt niet hier. U wilt uw bedrijf blijven uitbreiden en hier zijn in de toekomst andere directeuren en managers voor nodig. Daarom zoekt u mensen die niet egoïstisch, maar bereid zijn om ANDEREN te LEREN en hetgeen zij van u hebben ontvangen met hen te delen.
Kortom, u bent op zoek naar mensen die NEDERIG, GEHOORZAAM, TROUW en bereid zijn om ANDEREN TE TRAINEN. En is dit niet ook hetgeen God in de mensen wil vinden om hen te vervullen met de Heilige Geest?
Hij wil mensen die nederig zullen zijn om te leren en gehoorzaam om Zijn Woord in praktijk te zetten. Die trouw aan Hem zijn, vooral in de moeilijke momenten en momenten van verzoeking, zodat zij de wedloop ten einde kunnen brengen en het geloof kunnen behouden. En uiteraard de mensen die bereid zijn om met anderen te delen wat Hij ze heeft gegeven. Zo kan Zijn Koninkrijk zich uitbreiden.
Dus als u niet nederig bent, word dit dan. Als u ongehoorzaam bent, beslis dan om te gehoorzamen. Als u niet trouw bent geweest, kies dan om dit te zijn. Als u een egoïstisch persoon bent, begin dan met delen – dit is allemaal aan u en de Heilige Geest zal u helpen.
Verwacht niet dat de Heilige Geest door middel van een goocheltruc over u komt. VEROORZAAK uw doop met de Heilige Geest door ervoor te zorgen dat de ogen van de Heer deze eigenschappen in u zien.
En vergeet niet: Hij wil veel liever over u komen dan dat u wilt dat Hij komt.
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten