BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 29 oktober 2014

HET WONDER VAN DE VERMENIGVULDIGING


Er bestaan veel mensen die zich afvragen: “Wat moet ik doen? Wat ik ontvang is zo weinig dat ik niet eens mijn lasten kan betalen.”
Dit wordt niet alleen gezegd door mensen die weinig verdienen, maar ook door hen die, in de ogen van velen, goed verdienen. De persoon ontvangt nauwelijks genoeg voor zichzelf, laat staan voor het voldoen aan de behoeften van zijn naasten. Soms werkt het gehele gezin, en met alle salarissen bij elkaar, hebben ze alsnog niets.
Maar dit is niets nieuws, we hebben het hier over een oud probleem. Dus hoe lossen we dit probleem en deze ellende voor eens en altijd op?
Kijk naar het licht dat de Here Jezus gaf, toen een menigte van meer dan 5000 mensen in de woestijn niets te eten hadden:
“Toen Jezus dan de ogen opsloeg en zag, dat een grote schare tot Hem kwam, zeide Hij tot Filippus: Waar zullen wij broden kopen, dat dezen kunnen eten? Maar dit zeide Hij om hem op de proef te stellen, want Hij wist zelf, wat Hij doen zou.
Filippus antwoordde Hem: Tweehonderd schellingen brood is voor dezen niet genoeg, als ieder een kleine hoeveelheid zal krijgen. Een van zijn discipelen, Andreas, de broeder van Simon Petrus, zeide tot Hem: Hier is een jongen, die vijf gerstebroden en twee vissen heeft; maar wat betekent dit voor zovelen?
Jezus zeide: Laat de mensen gaan zitten. Nu was er veel gras op die plaats. De mannen gingen dus zitten, ten getale van omstreeks vijfduizend. Jezus dan nam de broden, dankte en verdeelde ze onder hen, die daar zaten, evenzo van de vissen, zoveel zij wensten.
En toen zij verzadigd waren, zeide Hij tot zijn discipelen: Verzamelt de overgebleven brokken, opdat niets verloren ga. Zij verzamelden die dus en vulden twaalf korven met brokken van de vijf gerstebroden, die overgeschoten waren, nadat men gegeten had” (Johannes 6:5-13).
Toen het hem werd gevraagd, antwoordde Filippus tot Jezus, dat wat ze hadden niet genoeg zou zijn voor iedereen. Komt dit niet overeen met uw situatie?
Toen het echter in de handen van de Here Jezus werd geplaatst, vermenigvuldigde Hij het op een buitengewone manier, zodat ze allemaal veel aten en zelfs een overvloed aan overschot hadden.
Als het volk werd weggestuurd en een ieder onderweg iets moest kopen of zelfs moest wachten om thuis te komen om te eten, zouden ze alsnog niet zoveel eten als ze in de woestijn hadden gegeten.
Wij begrijpen dus dat de Here Jezus tegen de discipelen zei: “Kijk wat jullie dienen te doen wanneer een persoon offerandes op het Altaar legt. Uw verplichting is om die op te heffen tot de hemel en ze te vermenigvuldigen, omdat u de autoriteit om te genezen, bevrijden, prediken over de doop met de Heilige Geest en ook de vermenigvuldiging gegeven is. De plaats doet er niet toe, het kan zelfs in de woestijn zijn.”
Een persoon kan dus simpelweg naar een UKGR Centrum gaan, een man van God zoeken en tegen hem zeggen: “Ik ben hier gekomen zodat u de vermenigvuldiging in mijn leven kan veroorzaken”. En hij zal het doen, want hij heeft de zalving daarvoor.
Dat God u in overvloed zegent!
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten