BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 20 juni 2013

FOTO VAN DE ZIEL

De geschiedenis van Kaïn en Abel herhaalt zich dagelijks in de christelijke kerken. Elke dag presenteren zowel goede als slechte christenen hun offerandes. De meerderheid legt het vrucht van hun werk voor het Altaar, terwijl de minderheid de eerstelingen samen met het vet op het Altaar legt.

De offerande van Kaïn had, ogenschijnlijk, enige waarde omdat het vrijwillig was. God vroeg nergens om. Na verloop van tijd nu bracht Kaïn van de vruchten der aarde aan de HERE een offer. Het is hoogst waarschijnlijk dat hij het wonder van de vermenigvuldiging aan de Heer had toegeschreven en Hem wilde bedanken.

Verachtelijke offerandes, offerandes met tegenzin, offerandes met slechte bedoelingen, offerandes die met gemompel gebrachte worden, onreine offerandes, aangename offerandes en alle andere soorten offerandes reflecteren alleen maar wat er in het hart van de offerandegever zit. De offerande is een kleurenfoto die voor God het hart van de offerandegever toont.

Indien de offerande onrein (gekwetst) is, dan onderwijst Jezus:
“Wanneer gij dan uw gave brengt naar het altaar en u daar herinnert, dat uw broeder iets tegen u heeft, laat uw gave daar, vóór het altaar, en ga eerst heen, verzoen u met uw broeder en kom en offer daarna uw gave” (Matteüs 5:23-24).

Weinig mensen weten dit. God bepaalde niet wat voor soort vrucht het moest zijn noch de kwaliteit ervan, net zoals bij de offerande van Abel. Hij verwierp het gewoon vanwege het hart van de offerandegever. De offerande bleef voor het Altaar en het verrotte daar net zoals het gehele leven van Kaïn.

Dit alles vanwege het feit dat er iets slechts in hem zat: “Moogt gij het niet opheffen, indien gij goed handelt?” Als je goed had gehandeld, dan zou je geaccepteerd worden. “Doch indien gij niet goed handelt, ligt de zonde als een belager aan de deur” zei de Heer tegen hem.

In tegenstelling tot Kaïn bracht Abel, als een schapenherder één van de eerstelingen zijner schapen, van hun vet. Niets willekeurigs of iets stoortgelijks. Hij zocht en koos onder zijn enorme kudde iets wat geloof, liefde, dankbaarheid en vrees uitte. Iets wat zijn persoonlijke overgave weerspiegelde. Hij wilde de Heer echt bedanken… Het was niet voor niets dat hij, vanwege zijn offerande, de getuigenis van God ontving dat hij rechtvaardig was.

“Door het geloof heeft Abel Gode een beter offer gebracht dan Kaïn; hierdoor werd van hem getuigd, dat hij rechtvaardig was, daar God getuigenis gaf aan zijn gaven, en hierdoor spreekt hij nog, nadat hij gestorven is”(Hebreeën 11:4).

Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten