BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 23 oktober 2012

DE BOOM VAN HET LEVEN


Bij alles in het leven is het principe van succes afhankelijk van de basis, de fundamenten. Als de fundering goed is gelegd, dan kan het gebouw of het huis zelfs bestand zijn tegen een aardbeving. Dit geldt ook voor het leven van een persoon: zijn geestelijk leven, huwelijk, professionele leven, zijn bedrijf, voor alles…

Het menselijke succes begint aan het Kruis. Het is de bron van het begin van geestelijk en morele ethische waarden Eerst de geestelijke waarden, daarna de morele. Als er vrees is voor God, dan zal er liefde, trouwheid, respect, eer, consideratie en samenwerking zijn in het huwelijk. Het geestelijke karakter wordt gereflecteerd door het morele karakter.
Het Kruis leidt het geestelijke karakter en ook het morele karakter.De verticale balk brengt de mens in verbinding met God. Deze balk wordt bevestigd in het Eerste Gebod van Gods Wet:
“Gij zult de Here, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand. Dit is het grote en eerste gebod (Matteüs 22:37-38) NBG ’51.
In de praktijk houdt dit in dat de Here God de Eerste Plaats dient te hebben in het leven van een persoon. Hij moet het Centrum van alle aandacht, consideratie, respect, trouwheid en vrees zijn. Hij accepteert niet om die positie met iemand te delen. Daarom benadrukte Jezus heel duidelijk:
Wie vader of moeder liefheeft boven Mij, is Mij niet waardig;  en wie zoon of dochter liefheeft boven Mij, is Mij niet waardig; en wie zijn kruis niet opneemt en achter Mij gaat, is Mij niet waardig.Wie zijn leven vindt, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest om Mijnentwil, zal het vinden” (Matteüs 10:37-39) NBG ’51.
Nadat dit principe van geloof is ingesteld, is de vorming van de armen van het Kruis de volgende stap. Het Tweede Grote Gebod, dat gelijk is aan het Eerste, is:
“Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf” (Matteüs 22:39) NBG ’51. 
Wie is dichter bij de persoon dan de echtgenoot of echtgenote? Dus de armen van het kruis zijn uit twee delen opgebouwd: de vrouw en de man. Deze twee delen dienen echter uit het hout van de verticale balk gehaald te worden, zodat het kruis gemaakt wordt van het hout van dezelfde boom: de Boom van het Leven. Als het Kruis eenmaal is opgebouwd in het leven van een persoon, dan zal die persoon, ongetwijfeld, zijn
 “als een boom, geplant aan waterstromen, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, welks loof niet verwelkt –al wat hij onderneemt, gelukt”
(Psalmen 1:3) NBG ’51.
Bisschop Edir Macedo

Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764


Geen opmerkingen:

Een reactie posten