BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 6 augustus 2012

ER GROEIT NIET EENS GRAS


Jezus is het Woord. In Hem geloven is oneindig keer meer dan van Zijn bestaan overtuigd zijn en een religie volgen in Zijn naam. Als dat genoeg was geweest, dan zou het leven van de meerderheid van de christenen niet zo’n mislukking zijn. In Hem geloven betekent om Zijn Woord te horen en het te gehoor-zamen.


Abraham had geen Bijbel. Zodat hij de Heer kon horen en gehoorzamen, moest God geluid maken met Zijn stem. Later, sprak de Heer met Zijn dienaren door middel van dromen, visioenen en profetieën. Vandaag de dag spreekt God alleen maar door Jezus, het Woord, door middel van de prediking van de Heilige Bijbel.

“Nadat God eertijds vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had in de profeten, heeft Hij nu in het laatst der dagen tot ons gesproken in de Zoon, die Hij gesteld heeft tot erfgenaam van alle dingen, door wie Hij ook de wereld geschapen heeft. Deze, de afstraling zijner heerlijkheid en de afdruk van zijn wezen, die alle dingen draagt door het woord zijner kracht, heeft, na de reiniging der zonden tot stand gebracht te hebben, Zich gezet aan de rechterhand van de majesteit in den hoge” (Hebreeën 1:1-3) NBG ’51.

Jezus accepteren betekent om Zijn Stem en Zijn Woord te accepteren, het in praktijk te zetten, te gehoorzamen en zich er helemaal aan onderwerpen. De demonen geloven in Jezus en beven. Maar wat voor verschil maakt dat? Het maakt geen enkel verschil. Hetzelfde geldt met betrekking tot de meerderheid van de christenen. Ze geloven op dezelfde manier in Jezus als de demonen. Ondanks het feit dat ze in Jezus geloven, gehoorzamen de demonen Hem niet.

Zo zijn de opstandige christenen ook. Ze geloven in Jezus, maar gehoorzamen Hem niet. Wat is het verschil tussen hun en de demonen? Er is geen enkel verschil. Het leven van de demonen verandert niet omdat zij eeuwige opstandigen zijn. En het leven van de opstandige christenen verandert ook niet omdat zij erop aandringen om ongehoorzaam te zijn aan het Woord. Jakobus zuchtte toen hij met de onhandelbare christenen sprak:

“Maar, zal iemand zeggen: Gij hebt geloof en ík heb werken. Toon mij dan uw geloof zonder de werken, en ik zal u mijn geloof tonen uit mijn werken” 
(Jakobus 2:18) NBG ’51.

Met andere woorden: wat baat het om in Jezus te geloven en vervolgens Zijn Woord niet te gehoorzamen? Zal dit soort geloof kunnen redden? Zal dit soort geloof iemands leven kunnen veranderen? Daarom bidden, vasten, prijzen en verdedigen veel christenen hun eigen kerken, maar hun leven is als een dor land. Er groeit niet eens gras.

Als Jezus het Woord is, dan dient Dit Woord gepraktiseerd te worden! Dit is veel meer waard dan welke vasten, gebed, nachtwake, komst naar de kerk, kortom, veel meer waard dan wat dan ook. Het Woord van Jezus gehoorzamen staat gelijk aan Jezus te volgen. De Wil van God doen is hetzelfde als het Woord van Jezus praktiseren.

Bisshop Edir Macedo

Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Telf. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten