BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 27 juni 2012

NACHT VAN DE BEHOUDENIS

2e stap naar behoudenis – Gevoelig zijn aan de stem van de Heilige Geest 

“Een hooggeplaatst persoon vroeg hem: ‘Goede meester, wat moet ik doen om deel te krijgen
aan het eeuwige leven?’ Jezus antwoordde: ‘Waarom noemt u mij goed? Niemand is goed, alleen God. U kent de geboden: pleeg geen overspel, pleeg geen moord, steel niet, leg geen vals getuigenis af, toon eerbied voor uw vader en uw moeder.’ De man zei: ‘Aan dat alles heb ik me sinds mijn jeugd gehouden.’ Toen Jezus dat hoorde, zei hij: ‘Nog één ding ontbreekt u. Verkoop alles wat u hebt en verdeel de opbrengst onder de armen, dan zult u een schat in de hemel bezitten. Kom daarna terug en volg mij!’Toen de man dat hoorde, werd hij diep bedroefd.
Hij was namelijk zeer rijk.
(Lucas18:18-23)

Merk dat deze man die Jezus benaderd heeft was geinteresseerd in het Koninkrijk van God en dit is heel belangrijk om te begrijpen, iets is om te komen tot de Heer Jezus om aardse zegens (t.w. genezing, bevrijding, familie, geld e.d.) en iets anders is om bezorgd te zijn met uw behoudenis en natuurlijk moet dat uw 1e prioriteit zijn. Deze meneer had al zijn prioriteiten goed vast gesteld maar toen zijn vraag beantwoord werd door Jezus merk zijn REACTIE. “Toen de man dat hoorde, werd hij diep bedroefd.” Dit is de reactie van vele geweest ondanks ze het Koningrijk Van God willen, raken ze vedrietig omdat ze de prijs niet willen betalen en de prijs is totale overgave en constant gehoorzaamheid. 

Het geheim van het geloof en relatie met God hangt honderd procent hiervan af. Want als u luistert naar de stem/wil van God dat Hij ons geeft door Zijn woord en u kiest om het niet de doen, dan zo te zeggen “negeert” u Hem en uw relatie met Hem. Vele hebben belangstelling gehad voor het Koningrijk maar hebben het niet kunnen behoudenis juist hierom gebrek aan vertrouwen en gehoorzamheid. Daarom zei Jezus dat vele gaan proberen maar het gaat ze niet lukken, qua behoudenis ondanks ze de belangstelling hebben.  (Lees Lucas13:22-24)

Wat u nu moet doen is stoppen en denken met uzelf, ben ik gehoorzaam geweest in alles of alleen in datgene dat mij geen pijn doen. De Jonge rijke man deed alles zoals bidden,vasten, bijbel lezen,enz maar op het moment dat de Heilige Geest Hem iets fysieks vroeg of tewel iets dat hem pijn zou doen en zou hem duwen en plichten om in God te vertrouwen en gehoorzamen… klepte hij zich dicht en luisterde niet naar Zijn stem. 

U kunt niet behouden worden zonder gevoelig te zijn aan de stem van God. Daarom was Abraham de vader van het geloof, want vanaf de 1e dag dat God met hem sprak tot de laaste heeft hij altijd naar Zijn stem geluisterd en gehoorzaamd, zelfs zonder te begrijpen, zie het voorbeeld van “ het offeren van zijn zoon” (Lees Genesis 22:15-16) Abraham heeft nooit nee tegen God gezegd, NOOIT, daarom kon God hem zegenen, gebruiken, verijken,vergroten,verheerlijken en vervullen. Zijn geheim was vertrouwen en gehoorzaamheid.

U wilt behouden worden en de Heilige Geest spreekt met u over de prijs en wat gaat u zeggen? Welk kind zult u zijn? Een kind van de gehoorzaamheid of van de ongehoorzaamheid?
Kijk morgen kan het al te laat zijn!

Is uw behoudenis de prioriteit in uw leven? Neem deel aan de " Nacht van de Behoudenis."
Elke woensdag speciaal om 18.00 uur.

Universele Kerk van Gods Rijk
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Telf.: 597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten