BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 18 april 2012

Gods Lippen

Mozes was een dienaar van de Almachtige God.Hij was een levende offerande. Het feit dat Jozua de dienaar van God diende, gaf hem niet het recht om ook Gods dienaar genoemd te worden. Ook al werd hij, op Gods bevel, door Mozes gezalfd, desondanks, werd Jozua pas als een dienaar van God beschouwd nadat hij het Woord van God gehoorzaamde tot het einde van zijn dagen
 (zie Jozua 24:29).

Voordat hij stierf, waarschuwde hij de kinderen van Israël: De Here God is Heilig, ijverig en haat de overtreding en de zonde. Jullie kunnen Hem niet dienen terwijl jullie in de zonde leven. Zodoende, om Gods dienaar genoemd te worden is het van essentieel belang om ver van de zonde te leven en Zijn stem tot de dood te gehoorzamen. De kerk bezoeken, de Bijbel lezen, bidden, vasten, trouw zijn in de tiendes en offerandes zijn belangrijke handelingen, maar ze zijn niet genoeg. Wat baat het om dit alles te doen, maar nog steeds in de zonde te blijven?

 Aan degenen die dat deden, zei de Here Jezus:
 “Wee u… huichelaars, want gij geeft tienden van de munt, de dille en de komijn en gij hebt het gewichtigste van de wet verwaarloosd: het oordeel en de barmhartigheid en de trouw. Dit moest men doen en het andere niet nalaten” 
(Matteüs 23:23-24) NBG ’51.

De zonde is een onreine geest. Hij gebruikt de mensheid om de Heilige Here God te ergeren. Wie de zonde dient, dient de geest van de satan. Is het hard om dit aan te horen? Erger dan dit horen is om doof te zijn. Is het hard om dit te lezen? Erger dan dit te lezen is om blind te zijn. En nog erger dan doof of blind te zijn, is te weten dat de naam niet geschreven staat in het Boek des Levens en dat de ziel in de Poel van Vuur en Zwavel geworpen wordt   (zie Openbaring 20:10,14-15).

Daar zal er alleen maar geween en tandengeknars zijn vanwege het eeuwige leed.
Wie echter het Woord van God gehoorzaamt, dient de Geest van God. Hij is een dienaar. En voor de dienaren zijn er garanties die van Gods Lippen komen:
“Zoals Ik met Mozes geweest ben, zal Ik met u zijn; Ik zal u niet begeven en u niet verlaten” 
(Jozua 1:5) NBG ’51.

De Here zij geprezen door middel van de levende offerandes van onze levens.


Bisschop Edir Macedo

Zondag om 9:30u en 12u (ook om 18u)
Adres: Neumanpad # 26 (zijstraat van de Domineestraat)
            Paramaribo Centrum
Telefoon: +597 88 37 764  
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten