BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 25 mei 2018

DE GEEST VAN DE BELOFTE



Door een Goddelijke bevel gaf Mozes aan Jozua de verantwoordelijkheid om de kinderen van Israël naar het Beloofde Land te leiden.
Echter, de dood van Mozes had Jozua ontmoedigd. De Heer moest dus ingrijpen en hem bemoedigen voor de missie.
“…Nu dan, sta op, steek deze Jordaan over, u en heel dit volk, naar het land dat Ik aan hen, de Israëlieten, ga geven” (Jozua 1:2).
Met andere woorden: maak jezelf klaar en neem het Beloofde Land in bezit.
Wat heeft dit te maken met de volgelingen van de Here Jezus, het Nieuwe Israël van onze dagen?
De kinderen van Israël waren vrij van de Egyptische slavernij en zij namen het standvastige idee van de Belofte van God met zich mee “het te leiden uit dit land naar een goed en ruim land, naar een land dat overvloeit van melk en honing”(Exodus 3:8).
Bewogen door de kracht van de Belofte, vertrokken zij naar de woestijn. Er was geen enkele tastbare garantie dat hun de zekerheid gaf van de vervulling hiervan.
In feite, de Belofte die uit de mond van God kwam, overtuigde hun van deze realiteit die tot op dat moment onzichtbaar was.
Maar nu, voor het Beloofde Land, was Mozes dood.
De leider was dood, maar de Geest van de Belofte niet.
De Geest van de Belofte sterft niet en neemt Zijn Woord niet terug. 
Dit is de Geest van het christelijk geloof.
De Geest van de Belofte getuigt met onze geest dat Zijn Woord zich zal vervullen.
Deze openbaring die een parel is, gaat niet samen met de varkens, des te minder gaat de heiligheid van het Woord samen met de honden. Zie Mattheus 7:6
Maar degenen die door de Geest geleid worden, die niet eerst moeten zien om te geloven, zoals het voorbeeld van Jozua en Kaleb, nemen de Belofte in bezit.
We waren slaven van de verslavingen en complexen, depressie, angst, twijfel, van de religies zoals de Hebreeën in Egypte. En zoals zij werden bevrijd en geleid door de Geest van de Belofte naar een goed en ruim land, een land dat overvloeit van melk en honing, zo ook wij die volgelingen van de Here Jezus zijn.
Als zij, een hardnekkig volk, de belofte hebben bereikt, waarom zouden degenen die door het bloed van de Zoon van God zijn gered en gezegeld zijn met de Geest van de Belofte, niet dezelfde recht hebben op het land van melk en honing?
Is het niet dit goed en ruim land, het land dat vloeit van melk en honing, het leven in overvloed dat de Here Jezus heeft beloofd?
Dus, Laten wij vrijmoedig optrekken, wij zullen het land in bezit nemen, want wij zullen het zeker overmeesteren!” (Numeri 13:30)
Bisschop Edir


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres: Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum

Tel. : +597 883 7764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten