BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 20 december 2017

BEWAAR UZELF




was aan het peinzen over de lijst van dingen en mensen die de Heer Jezus ons beval aan te houden met betrekking tot het doen of zijn:
LET EROP dat u uw goede werken niet doet om bij de mensen op te vallen. Want dan krijgt u geen beloning van uw hemelse Vader” (Mattheüs 6:1).
“Hij zeide tot hen: ZIET TOE, dat gij u wacht voor alle hebzucht, want ook als iemand overvloed heeft, behoort zijn leven niet tot zijn bezit” (Lucas 12:15).
“En Hij gebood hun, zeggende: ZIET TOE, wacht u voor de zuurdesem der Farizeeën en de zuurdesem van Herodes” (Marcus 8:15).
WACHT U voor de schriftgeleerden, die gesteld zijn op het wandelen in lange gewaden en houden van begroetingen op de markten, erezetels in de synagogen en eerste plaatsen bij de maaltijden; die de huizen der weduwen opeten en voor de schijn lange gebeden uitspreken; dezen zullen een zwaarder oordeel ontvangen” (Lukas 20:46-47).
Als we goed analyseren, wanneer het onderwerp gaat over wat u dient te BEWAREN of DOEN, heeft de daad “geven” ermee te maken. Geven om gezien of erkend te worden brengt geen enkele beloning. Gierig zijn en alleen maar aalmoezen geven, of “niet” willen geven is een groot kwaad voor God. En de Here Jezus zegt: BEWAAR UZELF hiervoor!
Maar wanneer het gaat over wat u dient te BEWAREN of ZIJN, dan heeft het te maken met de daad “hypocriet” zijn. Hij zegt ons om onszelf te BEWAREN om niet zoals de farizeeën en schriftgeleerden te zijn. Het zijn dezelfde farizeeën en schriftgeleerden die de Here Jezus, op een strenge manier, bestraft in Mattheüs 23. Wat zou de oorzaak van zulke ernst zijn?
Om dit te begrijpen, zullen we een vergelijking maken tussen wat we tot nu toe hebben gezegd en wat de Here Jezus in Openbaring tegen de kerk van Laodicea zegt:
“Ik weet uw werken, dat gij noch koud zijt, noch heet. Waart gij maar koud of heet! Zo dan, omdat gij lauw zijt en noch heet, noch koud, zal Ik u uit mijn mond spuwen” (Openbaring 3:15-16).
Die kerk was “lauw”, oftewel, warm noch koud. In de Universele Kerk hebben we “ALLES” of “NIETS” benadrukt. Dit is de reden waarom we worden bekritiseerd en beschouwd als extremisten en radicalen, vooral wanneer het onderwerp offer is. Echter, is dit niet wat de Here Jezus hier zegt? Hij zegt zelfs dat het beter is om “koud” te zijn. Waarom? Omdat de persoon die koud is, niet doet “alsof” hij een christen is en God gehoorzaamt in hetgeen dat beter bij hem past, door een “slechte” getuigenis te geven die vele zielen naar de hel zal brengen.
De lauwe persoon is degene die een deel, de helft of bijna alles op het Altaar overgeeft en zich een “christen” vindt, maar geen moed heeft om zijn GEHELE leven op het Altaar te offeren. Echter, zijn getuigenis is niet compleet en het doet velen aan God en de kerk twijfelen.
Maar de warme persoon is degene die ALLES op het Altaar heeft overgegeven. Als gevolg hiervan, ontvangt hij ALLES van het Altaar en zal hij een leven leiden dat de Here Jezus zal verheerlijken. Als consequentie hiervan zal dit bijdragen aan het feit dat velen de Here Jezus zullen leren kennen en zich aan Hem zullen overgeven.
We concluderen dat de reden dat de Here Jezus boos werd op de religieuze hypocrieten die lauw waren, en daadwerkelijk opstand tegenover hun heeft getoond, tot op een punt dat Hij zegt dat Hij ze uit Zijn mond zal spugen, hetgeen is dat Hijzelf in Mattheüs 23 beschrijft:
“Maar wee u, schriftgeleerden en Farizeeën, gij huichelaars, want gij sluit het Koninkrijk der hemelen toe voor de mensen. Immers, gij gaat er niet binnen en die trachten binnen te gaan, laat gij niet toe daarin te komen” (Mattheüs 23:16).
Ze komen niet binnen (geven niet ALLES) en laten anderen ook niet binnengaan, vanwege hun “slechte getuigenis”. BEWAAR UZELF… zodat dit niet met u gebeurt!
Met dank aan: Bisschop Randal Brito



Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten