BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 31 januari 2017

EEN PERFECT KONINKRIJK




Er was eens een Koninkrijk waarvan de Koning God Zelf was. Anders dan andere koningen, was Zijn grootste verovering om een relatie met Zijn onderdanen te hebben. Daarom gaf Hij hen tien geboden, zodat de orde en discipline niet alleen de relatie tussen hun en Hem zouden onderhouden, maar ook met alle andere mensen van Zijn geliefde Koninkrijk. Totdat, op een dag, Zijn onderdanen Zijn Heerschappij zat werden.
“Geef ons een koning om ons te richten, mishaagde dat aan Samuël, en hij bad tot de Here” (1 Samuël 8:6).

Ze begonnen te kijken naar de andere koninkrijken en werden jaloers op hen, omdat hun koningen mensen waren en geen God. Ze wilden kunnen zeggen dat zij een koning en een koningin hadden die een paleis hadden, en zo konden tonen dat ze in een koninkrijk leefde, net zoals de anderen volken. Dit mishaagde de Koning der Koningen heel erg, maar omdat
Hij de relatie met Zijn eigen volk niet wilde verliezen, gaf hij toe aan hun eisen…

"De Here zeide tot Samuël: Luister naar het vol, in alles wat zij tot u zeggen, want niet ú hebben zij verworpen, maar Mij hebben zij verworpen, dat Ik geen koning over hen zou zijn. Juist zoals zij gedaan hebben van de dag af, toen Ik hen uit Egypte leidde, tot op de huidige dag, dat zij Mij hebben verlaten en andere goden gediend, zó doen zij nu ook tegen u. Nu dan, luister naar hen, maar waarschuw hen ernstig en zeg aan hun, hoe het optreden zal zijn van de koning die over hen regeren zal. En Samuel sprak al de woorden des Heren tot het volk, dat hem om een koning gevraagd had en hij zeide: Zo zal het optreden zijn van de koning die over u regeren zal: uw zonen zal hij nemen en hen dienst laten doen bij zijn wagens en bij zijn paarden, en zij zullen voor zijn wagen uit lopen; hij zal hen aanstellen als oversten over duizend en oversten over vijftig; zij zullen zijn akkerland ploegen en zijn oogst binnenhalen; zijn wapens en wapentuig zullen zij vervaardigen. Uw dochters zal hij nemen als zalfbereidsters, kooksters en baksters. Verder zal hij van uw akkers, wijngaarden en olijftuinen de beste nemen en aan zijn dienaren geven; van uw koren en de opbrengsten van uw wijngaarden zal hij tienden nemen en aan zijn hovelingen en aan zijn dienaren geven. Uw slaven, slavinnen, de beste van uw jonge mannen, en uw ezels zal hij nemen en gebruiken voor zijn werk. Van uw kleinvee zal hij tienden nemen, en zelf zult gij hem tot slaven zijn" ( 1 samuel 8: 7-17).

Ondanks zoveel nadelen verkoos het volk een doodnormale koning boven de Koning der Koningen.
Israël betaalde hier een dure prijs voor. Er waren meer slechte koningen dan goede, en zelfs de goede koningen begingen ernstige fouten, fouten die God nooit zou hebben begaan… sommigen van hen doodden duizenden Israëlieten.
Gelukkig gaf God ons niet op en bracht Hij ons Zijn Koningschap door Zijn Eigen Zoon, die ons uiteindelijk vereerde met Zijn Geest, op zo een manier dat degenen die met Hem gedoopt zouden worden weer onderdanen van de Koning der koningen zou worden. Hij bestuurt hun levens, zelfs al leven ze fysiek gesproken in onvolmaakte koninkrijken, behoren ze geestelijk gesproken aan het perfecte koninkrijk, het Koninkrijk van God.
In dit Koninkrijk is God de énige Koning. Zijn wetten staan boven welke wet van deze wereld dan ook. Er wordt niet geleefd volgens wat men ziet, en wel door wat men niet ziet, want wat hier uitmaakt is het geloof.
Wie aan dit Koninkrijk behoort stopt met Braziliaans, Europees, Amerikaans, Afrikaans, donker, blank, kort, lang, vrouw, man, rijk, arm te zijn… hij leeft immers niet volgens de maatstaven van deze wereld. Hij is anders, denkt anders, leeft anders. Hij leeft niet alleen tachtig of honderd jaar, maar eeuwig. Hij ontving zoveel wijsheid dat het de wetenschappers, afgestudeerden, professoren en professionals van deze wereld verwart.
Hierom promoot de Universele Kerk, van tijd tot tijd, de Vasten van Daniël, zodat degenen die de Geest van de Allerhoogste nog niet hebben en Zijn Koninkrijk dus nog niet kennen hieraan kunnen deelnemen. En degenen die Hem al hebben, maar om de een of andere reden afgeleid raakten door de koninkrijken van deze wereld en Hem misschien zelfs niet hebben gewaardeerd zoals het volk van Israël toentertijd deed, zich kunnen herinneren aan welk Koninkrijk zij werkelijk toebehoren.
Doet u ook mee! De Vasten begint op 9 februari 2017 in een Universele Kerk bij u in de buurt!
In geloof.
Met dank aan: Cristiane Cardoso


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

2 opmerkingen:

  1. lening bieden verlaagde tarieven
    Ik geef leningen aan eenieder verlangend financiële bijstand. Dit is een lening tussen bepaalde met een zeer eenvoudige en precieze voorwaarden voor deze sommige regelingen zijn getroffen voor het goede verloop van de procedure. Mijn rente over de looptijd van de lening is 2% tot 4% en de terugbetaling is maandelijks Als enig moment u geïnteresseerd bent, contact met mij op.
    eusebedelon@aol.fr
    Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lening bieden verlaagde tarieven
    Ik geef leningen aan eenieder verlangend financiële bijstand. Dit is een lening tussen bepaalde met een zeer eenvoudige en precieze voorwaarden voor deze sommige regelingen zijn getroffen voor het goede verloop van de procedure. Mijn rente over de looptijd van de lening is 2% tot 4% en de terugbetaling is maandelijks Als enig moment u geïnteresseerd bent, contact met mij op.
    eusebedelon@aol.fr
    Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen