BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 26 oktober 2016

DE NIET PRAKTISERENDE




Het komt tegenwoordig heel vaak voor dat we horen dat de mensen hun eigen overtuigingen hebben en dat ze zich daarmee “bezighouden”, maar verklaren dat ze “niet praktiserend” zijn.
De “niet praktiserende” persoon, is, zoals de term al duidelijk maakt, degene die hetgeen hij kent “niet praktiseert” en zodoende geen compromis heeft. Binnen religies is dit tegenwoordig een van de bewegingen met de meeste groei. Ikzelf was een “niet praktiserende katholiek”, omdat deze term in feite al heel normaal was 38 jaar geleden.
Vandaag de dag zien wij helaas:
– De NIET PRAKTISERENDE echtgenoot;
– De NIET PRAKTISERENDE echtgenote;
– NIET PRAKTISERENDE kinderen;
– NIET PRAKTISERENDE ouders;
– NIET PRAKTISERENDE werknemers;
– NIET PRAKTISERENDE atleten;
– NIET PRAKTISERENDE leden van de sportschool;
– NIET PRAKTISERENDE volgers van een dieet;
– NIET PRAKTISERENDE politici;
– NIET PRAKTISERENDE professionals;
– NIET PRAKTISERENDE pastors enz.
De lijst is lang…
Maar wat mijn aandacht trok is dat deze beweging altijd heeft bestaan, en vaak door Jezus werd vermaand. Hij raadt ons aan om deze manier van leven te verlaten, want, behalve dat dit ons nergens brengt, zetten wij hiermee ook nog eens een van de belangrijkste dingen op het spel, de BEHOUDENIS.
Het aantal “NIET PRAKTISERENDE CHRISTENEN” is flink gegroeid, en de verklaring hiervoor is het gebrek aan het offerend GELOOF, dat we prediken en leven in de Universele Kerk.
Hoe praktiseren wij het WOORD VAN GOD zonder dit geloof? Hoe vergeven wij dezelfde persoon, die erop staat om ons te kwetsen, 490 keer? Hoe hebben wij degene lief die ons vervolgt, en bidden wij (dat God ze zegent en niet doodt) voor onze vijanden? Hoe leggen wij ons GEHELE leven op het Altaar van God en hebben wij de volledige zekerheid dat Zijn wil perfect is en perfect wordt in onze levens?
Hierom zegt Jezus:
“Doch wie hoort en het niet doet, is gelijk aan iemand, die een huis op de grond bouwt zonder fundament. Toen de stroom daar tegenaan sloeg, stortte het terstond in en het huis werd één grote bouwval” (Lucas 6:49).
En ook:
“En iemand zeide tot Hem: Here, zijn het weinigen, die behouden worden? Hij zeide tot hen: Strijdt om in te gaan door de enge poort, want velen, zeg Ik u, zullen trachten in te gaan, doch het niet kunnen. Van het ogenblik af, dat de heer des huizes is opgestaan en de deur gesloten heeft, zult gij beginnen buiten te staan en aan de deur te kloppen, zeggende: Here, doe ons open, en Hij zal antwoorden en tot u zeggen: Ik weet niet, vanwaar gij zijt. Dan zult gij beginnen te zeggen: Wij hebben voor uw ogen gegeten en gedronken en in onze straten hebt Gij geleerd. En Hij zal tot u spreken, zeggende: Ik weet niet, vanwaar gij zijt; gaat weg van Mij, alle gij werkers der ongerechtigheid. Daar zal het geween zijn en het tandengeknars, wanneer gij Abraham en Isaak en Jakob zult zien en al de profeten in het Koninkrijk Gods, maar uzelf buitengeworpen” (Lucas 13:23-28)
Wie het Woord van God NIET PRAKTISEERT, PRAKTISEERT de wetteloosheid. Denk hierover na!
Met dank aan: bisschop Randal Brito


Elke zondag om 07.00uu , 09.0uu , 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten