BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 11 maart 2013

OPSTAND DAT DOET UITDROGEN


“Des morgens vroeg, bij zijn terugkeer naar de stad, werd Hij hongerig. En daar Hij een vijgeboom aan de weg zag staan, ging Hij erheen, doch Hij vond niets daaraan, dan alleen bladeren. En Hij zeide tot hem: Nooit groeie aan u enige vrucht meer, in eeuwigheid! En terstond verdorde de vijgeboom” (Matteüs 21:18-19) NBG ’51.

Welke schuld had die vijgenboom aan het feit dat hij niet in staat was om vruchten te dragen? Desondanks was dat geen voldoende reden om te voorkomen dat hij van zijn wortel af uitdroogde en stopte met leven.
De Here Jezus accepteerde geen enkele uitleg of rechtvaardiging voor het feit dat Hij, in Zijn moment van behoefte, niet vond wat Hij nodig had. Dat kwam vanwege het feit dat Hij de Zoon van God was en niet de schaamte kon tolereren om niet te vinden waar Hij naar zocht, niet kreeg wat Hij nodig had, dat Zijn behoefte niet verzadigd werd en Zijn honger niet gestild werd.
Hij was de Zoon en de erfgenaam van de Almachtige God en Hij kon niet toestaan dat de naam van Zijn Vader bespot zou worden door welke belediging dan ook. Zodoende moest de vijgeboom vernietigd worden, omdat hij de schaamte representeerde. In het leven van degenen die kinderen van de Allerhoogste zijn, kan het, op geen enkele wijze, anders zijn. Alles wat ons beschaamd, beledigt en vernedert dient van de wortel af uitgedroogd te worden.
De kinderen van God dienen alles te haten wat hun Vader beschaamd, omdat zij alleen maar leven om Hem te verheerlijken. Wat hun beledigt, is een schaamte voor God. Hun behoeftes is een schaamte voor God. Hun honger is een schaamte voor God. Hun zwakheid is een schaamte voor God. Hun onvruchtbare leven is een schaamte voor God. Er is geen rechtvaardiging of uitleg voor de schaamte. Het is een schaamte en klaar! Zodoende dient het uit te drogen tot de wortel en uit ons leven te verdwijnen.
De Here Jezus accepteerde het gebrek aan vruchten niet aan een boom. Dit maakte Hem opstandig tot het punt dat Hij hem vervloekte. Als dat het geval was bij een vijgeboom, die geen macht heeft om Hem op welke wijze dan ook te eren, stel u zich dan voor wat Hij voelt in verband met de levens van degenen die dienaren en kinderen van God genoemd worden.
OPSTAND is het verlangen om uw schaamte tot de wortel te doen uitdrogen! De Here Jezus vernietigde wat Hem schaamte bracht, nu ligt het aan ons om hetzelfde te doen en de OPSTAND te gebruiken zodat wij onze beledigingen tot de wortel kunnen doen uitdrogen.
 
 Bianca Carturani


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00ur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten