BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 6 december 2012

BREEK DE KRUIK

“Zo bliezen de drie groepen op de horens, braken de kruiken stuk en hielden in de
linkerhand de fakkels en in de rechterhand de horens om te blazen en riepen: 
Het zwaard van de HERE en van Gideon!”
Richteren 7:20

Wat voor gek iemand gaat naar een oorlog zonder wapen. En als het z’n gekke is moet u zich afvragen wat bezielt hem, wat dacht hij? Wel dat was precies wat met Gideon gebeurde, hij “streed” alleen maar met een fakkel, een hoorn en een kruik. En toch overwon hij niet omdat hij “streed” maar God zelf daalde neer om voor hem te strijden. En de vraag is wat doet God neerdalen van Zijn Troon, wat doet God bewegen richting ons leven?

Toen Gideon de kruik met zich nam, symboliseerde die kruik zijn eigen leven, zijn oud leven die hij gebroken had op het altaar toen hij de 2e stier geofferd had aan God. Dus wat God doet bewegen en zelfs uw “pijnen”, strijden aannemen is uw gebroken leven op zijn altaar en het feite dat u op Hem vertrouwt ermee. Sommige hebben ooit hun levens aan God geofferd of tenminste beloftes en geloftes tegenover Hem gedaan, maar daarna probeerden ze hun kruik weer op hun manier te herstellen.

“Toen daalde ik af naar het huis van de pottenbakker, en zie, hij was juist bezig
een werkstuk te maken op de schijf. Mislukte de pot die hij bezig was te maken,
zoals dat gaat met leem in de hand van de pottenbakker, dan maakte hij daarvan
weer een andere pot, zoals het de pottenbakker goed dacht te maken. Toen kwam
het woord des HEREN tot mij: Zal Ik niet met u kunnen doen zoals deze pottenbakker,
o huis Israëls? luidt het woord des HEREN. Zie, als leem in de hand van
de pottenbakker, zo zijt gij in mijn hand, huis Israëls!”
Jeremia 18:3-6

Door die actie wilde Gideon of in feite maakte Gideon van God de kleimaker van zijn leven. In deze Campagne moet u uzelf breken en toelaten en vertrouwen dat God uw “pijnen” en strijd op zich gaat nemen. Maar wie is in staat om dat te doen voor altijd? Hierom zien we steeds meer gelovigen die hun levens willen herstellen door hun eigen wil te doen. Maar ze vergeten dat een kruik voor deze wereld geen waarde heeft, wie zal zich in gevaar brengen om een kruik? Alleen een wezen van GOD.

Maar u moet Hem laten zien wat u wilt en dat u het begrijpt… Mijn heel leven qua financieël, fysiek en geestelijk hangt van deze actie af, de kruik breken. Wat heeft u nog niet gebroken of wat probeert u te herstellen met uw handen? Breek het nu en u zal Hem zien en ontvangen.


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26 
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten