BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 11 april 2019

WAT ZOU U IN DE PLAATS VAN ABRAHAM DOEN?



Wat zou u doen als God tegen u zou zeggen om uw enige zoon aan Hem te geven als een offer? De les van vandaag zal ons tonen dat deze realiteit werd geleefd door de dienaar van God, Abraham. We zullen de belangrijke waarden en implicaties zien die de vader van het geloof heeft ervaren. En hoe hij op een wonderbaarlijke wijze goedgekeurd en beantwoord werd door de Heer.

I Waarom heeft God Abraham op deze manier beproefd?
Gods doel om Abraham in deze moeilijke test te plaatsen was om zijn geloof te vergroten, door hem een grotere overwinning te geven door meer kennis van God en Zijn plan. In dit proces van bewijs, had Abraham de gelegenheid om gehoorzaamheid te tonen en geestelijk te groeien. God wilde het hart van Abraham zien. God wilde zien of Abraham meer van Hem hield dan zijn zoon Isaak en testte zijn geloof omtrent de belofte om van hem een grote natie te maken.
II Mogelijke conflicten en vragen ervaren door Abraham
1 – Abraham ervoer een groot conflict. Als een vader hield hij van zijn zoon Isaac. Als een dienaar van de Heer wist hij echter dat hij moest gehoorzamen;
2 – Er was geen enkele reden vanuit Gods kant om zo’n verzoek te rechtvaardigen;
3 – Hoe het kind te offeren tegenover de belofte om een grote natie van deze zoon te maken?
III Onmiddellijke gehoorzaamheid
Zelfs zonder de reden van Gods bevel te begrijpen, gehoorzaamde Abraham onmiddellijk (Genesis 22: 3). Mogelijk, toen hij richting de holocaust liep, zweefde er een wervelwind van gedachten in het verstand van vader Abraham. Toch, door het geloof, wandelde hij in gehoorzaamheid aan de Heer.
IV Abraham geloofde dat God zijn zoon Isaäk zou doen opwekken
Door tegen zijn dienaren te zeggen: “blijven jullie hier… en als wij ons neergebogen hebben, zullen wij bij jullie terugkeren.” (Genesis 22: 5), begrijpen we volledig dat Abraham geloofde dat nadat hij zijn zoon als een offer aan de Heer zou aanbieden, dat Hij hem zou opwekken zodat de eerdere gemaakte beloften door God vervuld worden. Dit was het hoogste punt van het geloof van Abraham. Ditzelfde geloof wordt ervaren door degenen die zich overgeven aan de Heer, Hem accepteren als de Redder van hun leven. (Romeinen 10: 9-10)
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten