BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 23 april 2019

HET GROTE CONFLICT



Als er geen conflict is, is het geen offer. Want hij laat het gewicht zien van wat God aan ons vraagt om op het Altaar te presenteren. En de duivel raakt wanhopig om te zien wat de Heilige Geest zal realiseren in het leven van de gehoorzame offeraar.

Stel u voor wat er door Abrahams hoofd heen ging, gedurende 3 dagen in de woestijn, toen hij de onschuld van zijn zoon zag vragen:
“…Zie, hier is het vuur en het hout, maar waar is het lam voor het brandoffer?” (Genesis 22:7)
Ik geloof dat Satan dat moment gebruikte om sterk in Abrahams hoofd te praten, zeggend dat wat God aan hem vroeg om te doen waanzin was en dat het verlies onherstelbaar zou zijn, omdat er geen getuigenis was van iemand die in het verleden die actie had genomen, het was iets wat nooit eerder werd gezien of gehoord.
Zijn vadergevoel schreeuwde naar hem om te stoppen met het opofferen van datgene waar hij zijn hele leven lang op had gewacht; de zekerheid van zijn nageslacht.
Het conflict was erg groot, maar Abraham luisterde niet naar de stemmen van de twijfel, de angst en het gevoel. Hij antwoordde, met de kilheid van een dienaar die gehoorzaamt, zonder te mompelen of zijn Heer te bevragen:
“God zal Zichzelf voorzien van het lam voor het brandoffer, mijn zoon.” (Genesis 22:8)
En hij gehoorzaamde.
Dit herinnert me aan Jezus, wiens conflict zo groot was dat Hij bloeddruppels begon te zweten toen Hij het grootste en meest pijnlijke moment van alle offers in de geschiedenis van de mensheid naderde, maar Hij reageerde door te focussen op de wil van Zijn Vader en niet op de Zijne:
“… als U wilt, neem deze drinkbeker van Mij weg; maar laat niet Mijn wil, maar de Uwe geschieden.” (Lukas 22:42)
De vraag die niet wil zwijgen is: is uw offer gevuld met een innerlijk conflict? Als u kijkt naar wat God van u gevraagd heeft, voelt u dan de pijn van het verlies? Of gaat u naar het Altaar alsof u naar een feest gaat? Als dat zo is, is het nog steeds niet het perfecte offer.
Denk na!
Met dank aan: Bisschop Sergio Corrêa



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten