BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 23 april 2019

HET OFFER




“Ik zal u herders geven naar Mijn hart, die u zullen weiden met kennis en verstand.” (Jeremia 3:15)
Het geloof zonder offer dient slechts om te misleiden. Het offer is wat het bestaan van geloof toont en bewijst. Zonder het offer is het geloof blind.

Hetzelfde geldt met betrekking tot de Heilige Geest. Wat is het zichtbare bewijs van de doop met de Heilige Geest? Ik weet dat de Heilige Geest met onze geest getuigt dat wij kinderen van God zijn. Maar, om iemand apart te zetten voor het Werk van God is het noodzakelijk dat er tekenen zijn dat hij gedoopt werd door de Geest. En hoe wordt dat bewezen? Alleen wanneer er een zichtbaar bewijs is van een getransformeerd leven.
Zo is het ook met het geloof. De Heilige Geest maakt, door middel van Jakobus, hetzelfde punt met betrekking tot het verschil qua het blinde geloof en het offerende geloof, toen Hij zei:
“Wat voor nut heeft het, mijn broeders, als iemand zegt dat hij geloof heeft, en hij heeft geen werken? Kan dat geloof hem zalig maken? Als er nu een broeder of zuster zonder kleding zou zijn en gebrek zou hebben aan dagelijks voedsel, en iemand van u zou tegen hen zeggen: Ga heen in vrede, word warm en word verzadigd, en u zou hun niet geven wat het lichaam nodig heeft, wat voor nut heeft dat dan? Zo is ook het geloof als het geen werken heeft, in zichzelf dood. Maar nu zal iemand zeggen: U hebt geloof en ik heb werken. Laat mij dan uw geloof zien uit uw werken en ik zal u uit mijn werken mijn geloof laten zien. U gelooft dat God één is; daar doet u goed aan. Maar ook de demonen geloven dit, en zij sidderen. Maar wilt u weten, o dwaze mens, dat het geloof zonder de werken dood is? Is Abraham, onze vader, niet uit de werken gerechtvaardigd, toen hij Izak, zijn zoon, op het altaar offerde? Ziet u wel dat het geloof samenwerkte met zijn werken en dat door de werken het geloof volmaakt is geworden? En de Schrift is vervuld die zegt: En Abraham geloofde God, en het is hem tot gerechtigheid gerekend, en hij werd een vriend van God genoemd. U ziet dus nu dat een mens uit werken gerechtvaardigd wordt en niet alleen uit geloof. En is Rachab, de hoer, niet op dezelfde manier uit werken gerechtvaardigd, toen zij de boden heeft ontvangen en langs een andere weg heeft laten weggaan? Want zoals het lichaam zonder geest dood is, zo is ook het geloof zonder de werken dood.” (Jakobus 2:14-26)
Het vers dat de aandacht trekt is:
Is Abraham, onze vader, niet uit de werken gerechtvaardigd, toen hij Izak, zijn zoon, op het altaar offerde?
Oftewel: het geloof van Abraham werd bevestigd door het offer van Izak, zijn zoon.
Ik herinner me dat Ester en ik het erover eens waren om onze kinderen te offeren. In plaats van te investeren in hun academische opleiding om zichzelf en de wereld te dienen, kozen wij ervoor om te investeren in de opleiding van het offerende geloof, zodat zij de Allerhoogste God konden dienen. Dit is ongetwijfeld waanzin voor degenen die verloren gaan. Maar niet voor ons, die het Abrahamisch geloof leven! Geen enkel van hen is naar de universiteit gegaan, hoewel zij allebei de condities hadden om te studeren aan de beste universiteiten ter wereld.
Ester en ik praktiseren dit offerend geloof dat wij van Abraham hebben geleerd. Niemand heeft ons gezegd om dit te doen, dit kwam van de Stem van de Geest van het Geloof.
Het Bijbelse geloof heeft dus te maken met het offerende geloof dat door het geloof zelf wordt vereist. Geloof zonder werken, dat wil zeggen, zonder offers, is dood, zoals ook het lichaam zonder geest dood is. Bewijs hiervan is het feit dat de meerderheid van de christenen die in Jezus geloven een leven leiden dat aan een economisch, familiair en, het ergste, een geestelijke afgrond zit.
Geen enkel wonder van Jezus werd door het geloof verricht zonder de actie van het offer. De blindgeboren, in Johannes 9, is hier een voorbeeld van. Jezus kon hem onmiddellijk genezen. Hij deed dat niet, omdat die blinde man daar niet om vroeg. Mat andere woorden, hij manifesteerde niet een geloof dat Zijn aandacht trok. Om zijn geloof op te wekken moest de Heer slijk maken, zijn ogen vies maken en hem naar het badwater van Siloam sturen. Als hij niet zou geloven dan zou hij geen geloof tonen en zodoende niet genezen worden. Zijn gehoorzaamheid gekoppeld met zijn offer genas hem.
De essentie van het Geloof vereist het offer, een voorbeeld hiervan is God Zelf toen Hij Zijn Zoon Jezus als offer gaf.
Offer heeft niet met kwantiteit maar met kwaliteit te maken. Een perfect offer bevat de ziel van een ieder. Allen hebben de conditie om het Altaar op te gaan en te offeren. Al heeft die persoon slechts 1 cent, als dat zijn alles is, dan representeert dat voor God zijn ziel. Dat is het perfecte offer dat het Altaar vereist.
Als er geen perfect offer is, dan accepteert het Altaar het niet, en, als gevolg hiervan, komt er geen respons van het Altaar.
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten