BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 23 april 2019

DE NATIE DIE UIT U IS GEBOREN



“…Ik zal u tot een groot volk maken” (Genesis 12:2)
Dit was de belofte die God aan Abraham had gedaan om het plan van behoudenis van de mensheid voort te zetten. Van die ene man zou er een speciale natie ontstaan, gescheiden voor de geboorte van de Redder, de Here Jezus. En Abraham werkte mee om het mogelijk te maken. Zelfs vandaag, na het offer van Zijn Zoon, blijft God rekenen op de medewerking van mannen en vrouwen die bereid zijn om te helpen in dit plan. En zoals de natie geboren uit Abraham meewerkte om hem succesvol te maken, moet ook de uit ons geboren natie meewerken.

Ja, uit elke persoon wordt een natie geboren. Alle mensen beïnvloeden en inspireren vele anderen om hen heen, zaaien gedachten, ideeën, verspreiden meningen. Het probleem is wat voor soort inhoud we aan het verspreiden zijn en welke natie uit ons voortkomt.
Esau maakte deel uit van de door God gekozen natie, maar vanwege zijn innerlijke afwijking bleef hij er uiteindelijk van gescheiden en bracht hij een door God afgewezen natie voort. Hij had alles om mee te werken aan het plan van de Behoudenis – het bloed, het eerstgeboorterecht, de moed, de bewondering van de vader -, behalve het geloof. Esau bracht geen door God gekozen natie voort, omdat hij zelf niet door God was gekozen. In tegenstelling tot Jacob, die zijn nieuwe naam had, Israël, die gebruikt werd om het volk te identificeren dat God had gescheiden.
Op dezelfde manier hebben velen alles om mee te werken aan het plan van de Behoudenis- ze zijn in een kerk geleid door de Heilige Geest, gaan om met mensen van God, hebben goede reputatie, titels, verantwoordelijkheden – maar ze hebben niet langer het geloof of de visie om zielen te winnen . Daarom wijken ze af van de focus en beginnen ze aan zichzelf te denken. Daarna openen ze nieuwe kerken en roepen de mensen om met hen mee te gaan. Ze stoppen deel uit te maken van de gekozen natie om een afgewezen natie te vormen. Het ergste van alles is dat ze mensen voortbrengen met dezelfde afwijking die in hen is, een grote menigte die, in plaats van samen te werken voor het plan van God, verstoren zij het.
We kunnen alleen voortbrengen wat we zijn. Welke soort natie wordt uit u geboren? Werkt het samen zodat het plan van God succesvol of niet succesvol wordt?
“Ik zal Mijn verbond sluiten tussen Mij en u, en u uitermate talrijk maken.” (Genesis 17:2)
Als de Geest van God de leiding heeft over het vermenigvuldigen van de naties die uit Zijn kinderen zijn geboren, heeft de duivel ook de leiding voor het vermenigvuldigen van de naties die geboren zijn uit zijn kinderen.
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten