BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 22 januari 2019

WAT WILDE ABRAHAM HET LIEFST?


Zeer waarschijnlijk was het eerste antwoord dat in uw gedachte kwam: “Een zoon, natuurlijk!” Maar in feite ging de wil van Abraham veel verder dan dat, zoals zijn acties het kunnen bewijzen. De wens die in zijn binnenste brandde, was niet alleen om de zegen te ontvangen “de zoon”, maar wel om hem te geven, de zegen zelf te zijn, om een natie op te richten voor de glorie van God.


Wat Abraham het liefst wilde, was geen zoon. Als alles wat hij wilde een zoon was, zou hij hem niet op het altaar offeren – hij had hem tenslotte al! Wat Abraham het liefst wilde was God behagen.
Inderdaad, er was een moment waarop alles wat hij wilde een zoon was. De visie van Abraham was hierop gericht.
“Heere HEERE, wat zult U mij dan geven, aangezien ik kinderloos heenga”. (Genesis 15.2)
Onmiddellijk leidde God hem naar buiten en liet hem de sterren van de hemel zien. Toen opende de visie van Abraham.
Vanaf dat moment begreep hij dat niet zijn eigen plannen in kwestie waren, maar de plannen van God. Plotseling werd zijn verzoek, dat tot dan toe zo groot leek, onbeduidend tegenover wat God wilde – wat is immers een kind vergeleken met een natie? De held van het geloof besefte dat een zoon zijn behoefte kon voorzien, maar het was niet genoeg om aan de behoefte van Gods plan te voldoen. Daarom wilde hij alleen maar God behagen, door aandacht te schenken aan de behoeftes van Zijn project door de natie die uit hem zou worden geboren.
Wanneer we ons realiseren dat wat we hebben en willen, te weinig is vergeleken met wat God heeft en wil, zijn we niet bang om te offeren, of iets te geven. Zelfs toen hij de pijn in zijn borst voelde kloppen, legde Abraham zijn zoon op het altaar, omdat zijn visie niet langer in Izaak was, maar in de sterren van de hemel en het zand van de zee. Zijn droom was Gods droom en Abraham wist dat God hem nooit iets zou vragen te doen dat Zijn eigen droom zou verstoren.
Misschien bent u slechts gefocust op een kind – de oplossing van een probleem, of het nu gaat om familie, liefdesleven, financiële of gezondheidsproblemen – en u heeft de grootheid niet gezien van wat God van plan is te doen door uw leven. Misschien is dit kind genoeg voor u, maar het is niet genoeg voor God. En wat wilt u het liefst? Uzelf behagen of God? Zich vasthouden aan wat u al heeft en verlangt of zich vasthouden aan wat God heeft en verlangt voor u en voor de mensheid?
Abraham was niet egoïstisch. Integendeel: hij was niet bang zijn droom voor Gods droom op te geven. En, op het einde, weet u wat hij zich realiseerde? Dat hij niet zonder zijn zoon hoefde te zijn, hij moest alleen zijn hart niet in hem zetten. En omdat het hart van Abraham niet in zijn zoon was – maar in God – was de Allerhoogste in staat om zijn verlangen te vervullen en nog grotere verwezenlijkingen toe te voegen in zijn leven.


Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten