BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 18 januari 2019

DE MISSIE VAN DE DIENAREN




“Verlost hen die opgepakt zijn om te sterven, wee als u zich afzijdig houdt van wie wankelend ter slachting gaat. Wanneer u zegt: Zie, wij hebben dat niet geweten, zal Hij Die de harten toetst, dat niet merken? Hij Die uw ziel gadeslaat, zal Híj het niet weten? Immers, Hij zal een mens vergelden naar zijn werk.” (Spreuken 24:11-12)
We weten dat God geen bevelen geeft aan iemand die niet Zijn dienaar is. Hij legt niemand iets op. Dit bevel is exclusief voor degene die Hem dient, en Hij is direct: “Verlos, redt.”
Drie dingen daar riepen mijn aandacht, en ook de vrees en de zorg die we moeten geven aan onze roeping om onze missie precies te vervullen, want in deze passage kunnen we de invloed zien van de onderhouding van de Behoudenis van de ziel van de dienaar. Laten we dan maar beginnen!
1. “Verlost hen die opgepakt zijn om te sterven …”
Dit is het begin van ons werk met betrekking tot een persoon. We gaan tot de persoon om hem/haar te verlossen (bevrijden, genezen en hun problemen in deze wereld op te lossen).
2. “… en red wie wankelend ter slachting gaat…”
Onze God maakt nu duidelijk wat Zijn ware zorg is en dat is de zorg voor de ziel.
Want tussen verlossen van een situatie en redden, is er een heel groot verschil en Hij wil voor eeuwig redden.
3. “Wanneer u zegt: Zie, wij hebben dat niet geweten, zal Hij Die de harten toetst, dat niet merken? Hij Die uw ziel gadeslaat, zal Hij het niet weten? Immers, Hij zal een mens vergelden naar zijn werk.”
Dit is voor mij de laatste en sterkste van de drie punten, want het is dat wat spreekt over de zorg die we moeten hebben, zodat we de uitvoering en de volgorde waarin we ons werk moeten doen niet verwaarlozen. Zie dat Hij begint te spreken over onze missie en eindigt door duidelijk te maken dat dit zal wegen in onze Behoudenis wanneer Hij de uitdrukking gebruikt: Hij Die uw ziel gadeslaat, zal Híj het niet weten?
De ziel van de dienaar loopt gevaar wanneer hij deze begeleiding verwaarloost en veracht!
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten