BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 28 januari 2019

DE PROFETIE VAN DE VLOEK



“Ja, vervloekt is de bedrieger die een mannetjesdier in zijn kudde heeft, en een gelofte doet, maar aan de Heere offert wat geschonden is! Voorzeker, Ik ben een groot Koning, zegt de HEERE van de legermachten, en Mijn Naam is ontzagwekkend onder de volken.” (Maleachi 1:14)
De Allerhoogste en Eeuwige God presenteert Zichzelf aan de “bedrieglijke offerandegever” als de Grote Koning, Heer van de legermachten, wiens Naam ontzagwekkend is onder de volken, om Zijn toorn te tonen tegen de bedrieglijke dienaren.
Er is meer kans op behoudenis voor de niet-dienaren dan voor de bedrieglijke dienaren. De bedrieger heeft de Grote Koning bespot, de Heer der heerscharen, wiens Naam ontzagwekkend is, met minachting en bedrog. Daarom is hij al veroordeeld tot de vloek van de poel des vuur en zwavel. Tenzij hij berouw toont terwijl hij leeft.
Tijdens Zijn aardse bediening veroordeelde de Here Jezus de bedrieglijke schriftgeleerden en hypocriete Farizeeën (Mattheüs 23).
In de Primitieve Kerk, het begin van het tijdperk van genade, manifesteerde zich dezelfde geest van bedrog in Ananias en Saffira. Ze vreesden God niet, zelfs niet wetende dat Hij de Here Jezus had opgewekt en logen tegen de Heilige Geest.
Conclusie: Ze hadden geen tijd om zich te bekeren en stierven onmiddellijk. Dat wil zeggen, onder het tijdperk der genade vervulde de profetie van de vloek (Jeremia 48:10 en Maleachi 1:14) over de bedriegers.
Ook waarschuwde de apostel Paulus de dienaren van de Primitieve Kerk om deel te nemen aan het Heilige Avondmaal:
“Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt. Daarom zijn er onder u veel zwakken en zieken, en velen zijn ontslapen.” (1 Korinthe 11:29-30)
Dit wil zeggen dat veel onwaardige “dienaren” eten en drinken tot hun eigen veroordeling (vloek). Dat is de reden waarom er velen onder hen zwak en ziek zijn en zelfs ontslapen (stierven).
Waarom wordt de profetie van de vloek in de huidige tijd niet toegepast zoals in de Primitieve Kerk? Ze bedriegen zichzelf degenen die zo denken. Evalueer de geestelijke conditie van de huidige dienaren. Pastors die zelfmoord plegen, pastors met depressie, ex-pastors, ex-bisschoppen, ex-diakens, ex-helpers, ex-leden, tenslotte, afgeweken van het altaar of zonder kerk. Hoeveel mensen kent u die zich in deze situatie bevinden?
Overal ter wereld, waar ik ook ga, heb ik meer mensen gevonden die niet naar de kerk gaan, dan mensen die naar de kerk gaan. Waarom? Want zij hebben de Allerhoogste God, de Heer van de legermachten en de Grote Koning, beledigd met hun smerige offers en hun frauduleuze diensten. Ze hebben de Eerste Liefde verruild voor de liefde van de wereld en haar charmes.
Weinigen zijn overgebleven als de goede en trouwe dienaren …
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten