BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 8 augustus 2019

SUCCES DOOR HET GELOOF




Het geloof zonder de invloed van religie verbreedt de visie. En hoe groter de afstand van de religiositeit, hoe groter de visie.
Er is een verhaal dat duidelijk het verschil laat zien:
Twee vertegenwoordigers van de grootste schoenenfabriek gingen naar India. Toen ze daar aankwamen, zagen ze allebei hetzelfde scenario: het grootste deel van de bevolking was zonder schoenen. De eerste belde onmiddellijk zijn supervisor op:

– Annuleer alles, zaken doen in dit land is praktisch onmogelijk. Iedereen loopt op blote voeten! Er is hier geen markt, niemand draagt schoenen!
De tweede, bij het beoordelen van de situatie van die mensen, belde zijn supervisor op, hij was erg enthousiast:
De productie kan worden verdrievoudigd! Hier loopt iedereen op blote voeten! Ik heb nog nooit zo’n veelbelovende markt gezien, iedereen hier heeft een schoen nodig!
Dezelfde situatie, twee verschillende manieren van kijken. De eerste, zonder visie, zorgt ervoor dat de persoon al opgeeft voordat hij het probeert. Het veroordeelt de persoon tot falen. De tweede, met visie, laat de persoon erop staan, volharden en verder gaan. In dit geval is het succes onvermijdelijk. De beslissingen die leiden tot succes of falen komen voort uit de manier van denken dat op zijn beurt alleen verandert wanneer u uw visie verruimt.
Op de weg naar het succes mag u niet afhankelijk zijn van iemand anders dan van God en uzelf. Verwacht niet dat de rijken medelijden met u zullen hebben.
Welk belang heeft de rijke in de voorspoed van de arme?
Geen enkel!
Wie gaat dan, op de dag dat de arme rijk wordt, het ondergoed van de rijke wassen?
Zodat deze oneerlijke wereld standhoudt, moeten er arme mensen zijn die uitgebuit worden door de onrechtvaardigen die van geld houden. Daarom hebben degenen die profiteren van de onrechtvaardigheid geen interesse in de voorspoed van degenen die niets hebben.
De UKGR predikt de filosofie van voorspoed, die ingaat tegen de hypocriete religieuzen. Ze willen niet dat de armen rijk worden omdat het tegen hun belangen zou ingaan. Degenen die zich zorgen maken over hun dagelijkse overleving door de lunch te verkopen om het avondeten te kopen, hebben niet eens rust om na te denken. En wat de religies het minst willen, is dat de mensen denken.
De uitweg voor een leven van kwaliteit is het praktiseren van een puur en intelligent geloof, dat ons dichter bij Gods gedachten en Zijn visie voor Zijn volk brengt (die niet klein zijn). Dit geloof is even ver van de religie als het Zuiden van het Noorden.
De religies leren dat Jezus arm was. Hij was arm totdat Hij de dood niet overwon. Maar nadat Hij de dood had overwonnen, zat Hij aan de Rechterhand van God de Vader, de Almachtige, Koning der koningen, Heer der heren, en nam alle Macht, alle glorie, alle rijkdom en grootheid die aan Hem behoort. Om deze reden kan Hij vandaag Zijn belofte vervullen door ons een leven in overvloed te geven. Niet het idee van ‘overvloed’ dat een mens kan hebben, maar het idee van overvloed van de Koning der koningen, eigenaar van al het goud, zilver, de hele aarde en de hemel.
Wat kan dan, tegenover dit alles, onmogelijk zijn?
Bisschop Edir Macedo




Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten