BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 13 augustus 2019

DE GODDELIJKE NOODKREET




Was het kwaad van uw hart af, Jeruzalem, opdat u verlostwordt. Hoelang laat u uw zondige gedachten in uw binnenste overnachten?” (Jeremia 4:14)
Het was niet omdat Jeruzalem fysiek verwoest was dat Jezus huilde toen Hij binnenkwam. Hij huilde omdat de geestelijke en morele conditie van Jeruzalem in de modder lag.

Door Jeruzalem te bevelen zijn hart te wassen van de kwaadaardigheid om behouden te worden, wees de Here erop waarom de meeste ‘christenen’ zwak, ziek en op de rand van het graf zijn geweest.
Het is heel hard om zo te praten, maar het is de Goddelijke noodkreet om iemand wakker te schudden die op de een of andere manier de deur van de ziel opende en de toegang tot kwaadaardigheid toestond. Erger nog, zelfs als ze de grenzen van de
geestelijke ellende ervaren, realiseren ze zich, de waarschuwing van de Heilige Geest door de profeet Jeremia, nog steeds niet.
Wat te doen? … Als u Hem, Die overtuigt van de zonde, niet hoort, zal u Zijn dienaren dan wel horen?
HEERE, zien Uw ogen niet uit naar betrouwbaarheid? U hebt hen geslagen, maar zij voelden geen pijn. U hebt hen omgebracht, maar zij weigerden vermaning te aanvaarden. Zij hebben hun gezichten harder gemaakt dan een rots, zij hebben geweigerd zich te bekeren.” (Jeremia 5:3)
Bisschop Edir Macedo




Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten