BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 1 augustus 2019

DE VERERING VAN HET ZELFVERTROUWEN




Als u een snelle zoekopdracht op internet doet, zult u duizend en één manieren vinden om uw zelfvertrouwen te vergroten. Dit komt omdat er vandaag een begrip is dat de meeste menselijke problemen te wijten zijn aan een laag zelfbeeld.

Om deze reden zien we de wereld een verering creëren rondom de verheffing van wat mensen denken en voelen over zichzelf. Het probleem is dat dit is gedaan op een manier dat “zich goed voelen” het excuus is geworden voor veel dingen, zoals onnodige uitgaven, dure vrijetijdsbesteding, eindeloze esthetische behandelingen, plastische chirurgie, hectische entertainment, uit de ene relatie stappen en in een andere gaan, eisen om op een bepaalde manier te worden behandeld.
Zelfs de anderen beledigen, in de naam van goed met mijzelf te zijn, wordt als acceptabel beschouwd, want als het u gelukkig maakt, is dat tenslotte wat van belang is!
Dus, de marketing die het zelfvertrouwen verhoogt, beïnvloedt veel segmenten, maar vooral de handel. Dezelfde producten die zo gepromoot worden als promotors van geluk, hebben geen blijvende kracht van voldoening, waardoor de duizelingwekkende consumptie verplicht wordt.
Tegenwoordig geven mensen exorbitante bedragen uit om iets te krijgen, maar ze voelen zich voor een korte tijd goed en hebben dan nog een en nog een nodig. Er zijn mensen die niet meer weten wat ze moeten doen om zich goed te voelen, omdat alle voorstellen van deze wereld al zijn uitgeprobeerd en niets op een duurzame manier heeft voldaan.
Ik wil echter zeggen dat dit zelfvertrouwen dat afhangt van dingen en mensen misleidend en kwetsbaar is omdat het de mens in handen van anderen laat. Immers, wie heeft niemand horen zeggen dat ze zich als vuil voelde omdat ze door een bepaalde vriend werd genegeerd of vergeten? Hoe kan uw fysieke, emotionele en geestelijke toestand afhangen van de goede wil van anderen?
Wanneer we uit God geboren worden, bestaat er geen probleem met het zelfvertrouwen, want de Heilige Geest transformeert onze identiteit en onze waarde. Daarom blijven we niet in die schommeling, die soms goed en soms slecht is. We worden niet beledigd door de manier waarop we worden behandeld, laat staan met een super ego, omdat we in een bepaald gebied al gelukkig zijn.
Omdat we een kind van God zijn, vinden we een veilige en onwrikbare positie, die ons ook een ongeëvenaarde innerlijke voldoening brengt. Als we geëerd worden, zeggen we “Amen!”, als we veracht worden, zeggen we ook “Amen!”, omdat onze waarde niet komt door wat anderen voor ons doen of over ons denken.
We moeten volwassen worden om niemand de macht te geven om ons goed of slecht te voelen. Per slot van rekening, niemand heeft de verplichting om mijn zelfvertrouwen te verhogen. Noch de echtgenoot, noch de pastor, de vriend of de baas. Iedereen moet zijn eigen gevoel van eigenwaarde in zijn binnenste hebben, zodat we, ongeacht wat ze doen of niet doen, zullen blijven wie we zijn.
Paulus begreep deze kwestie goed, daarom zei hij dat het niet uitmaakte wat mensen van hem dachten. In feite zei de apostel dat hij niet eens aandacht schonk aan wat hij zelf dacht of voelde. Wat een grootheid van geloof!
Het is niet wat ik voel dat telt, maar wie ik ben voor God. Dat is de reden voor het geluk dat niemand en niets de macht heeft om het weg te nemen.
“Maar het betekent zeer weinig voor mij dat ik door u beoordeeld word of door enig menselijk oordeel. Ja, ik beoordeel ook mijzelf niet.” (1 Korinthe 4:3)
Tegenover dit alles, maakt u zich nog steeds zorgen over “zich goed voelen”?
Met dank aan: Núbia Siqueira



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten