BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 8 augustus 2019

HET ANKER VAN DE ZIEL





“Maar wij verlangen ernaar dat ieder van u dezelfde inzet toont, tot volle zekerheid van de hoop, tot het einde toe, opdat u niet traag wordt, maar navolgers bent van hen die door geloof en geduld de beloften beërven.” (Hebreeën 6:11-12)
Abraham zuchtte, ging de woestijnen en vele moeilijkheden tegemoet om Kanaän te bereiken, maar vanwege zijn constante geloof, geduld en doorzettingsvermogen kwam hij daar.

“Want toen God Abraham de belofte deed, zwoer Hij bij Zichzelf, omdat Hij bij niemand die hoger was, kon zweren. Hij zei: Voorzeker, rijk zal Ik u zegenen en overvloedig zal Ik u in aantal doen toenemen. En zo heeft hij de belofte verkregen na daar geduldig op gewacht te hebben.” (Hebreeën 6:13-15)
Een anker is een nautisch instrument dat wordt gebruikt om een vaartuig vast te houden in rotsachtige, modderige of zanderige bodems en in een veilige positie te plaatsen om de stroming en sterke wind te weerstaan.
“…wij die bij Hem de toevlucht genomen hebben om de hoop die voor ons ligt, vast te houden. Deze hoop hebben wij als een anker voor de ziel, dat vast en onwrikbaar is en reikt tot in het binnenste heiligdom, achter het voorhangsel. Daar is de Voorloper voor ons binnengegaan, namelijk Jezus, Die naar de ordening van Melchizedek Hogepriester geworden is tot in eeuwigheid.” (Hebreeën 6:18-20)
De Hoop is het anker van onze ziel, die ons de zekerheid en moed geeft om alle beproevingen en ellende te verdragen die zich voordoen in de wateren van de zee van dit leven.
Interessant is dat een anker meestal wordt gevormd door een staaf die wordt afgesloten door het kruis.
Als we volhardend en geduldig zijn, ons vasthouden aan de voet van het Kruis, zullen we nooit de hoop van de Behoudenis verliezen.
Spring daarom NOOIT UIT DE BOOT!
Met dank aan: Bisschop Carlos Alberto




Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten