BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 5 maart 2019

WEE U!



De bediening van Jezus werd gekenmerkt door lessen van gerechtigheid, medelevende acties gekoppeld aan daden van geloof. Maar de religieuze onderdrukking van de huichelaars tegen Zijn volk deed Hem in opstand komen. Het was zo erg, dat Hij een gewelddadige veroordelend toespraak in Matteüs 23:13-36 tot hen richtte:

“Wee u, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars, want u geeft tienden van de munt, de dille en de komijn, en u laat het belangrijkste van de Wet na: het recht, en de barmhartigheid en het geloof. Deze dingen zou men moeten doen en die andere dingen niet nalaten. Blinde leiders, die de mug uitzift maar de kameel doorslikt.” 
De huichelaar wordt gekenmerkt door nauwgezetheid. Ze zijn meesters in kleine dingen, trouw in de simpele dingen, maar nalatig in de belangrijkste dingen. Ze maken er een punt van om aan de buitenkant te laten zien wat ze niet van binnen zijn. Ze houden ervan om van anderen te vragen wat ze niet voor de anderen doen.
In de toespraak van de Heer wordt de aandacht gevestigd op het feit dat Hij hen van tevoren beoordeelt. Oftewel, ze waren al voorbestemd voor de Poel van Vuur en Zwavel, samen met de duivel, de demonen, de dood, de hel, het beest, de valse profeet en alle mensen wiens namen niet zijn geschreven in het Boek des Levens. Dat is inderdaad STERK!
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten