BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 5 maart 2019

HET KONINKRIJK VAN DE HEILIGE GEEST



Gerechtigheid is wat het Koninkrijk van God kenmerkt.
Ongerechtigheid is wat het koninkrijk van de hel kenmerkt. Dit is de reden geweest van de scheiding tussen de schepping en de Schepper.

God-de-Vader koos Abraham om een koninkrijk van gerechtigheid voort te brengen. Dit zou het onderscheid zijn tussen de andere koninkrijken van de aarde.
Zo richtte hij dus het koninkrijk Israël op. Maar ook dit koninkrijk verbrak het verbond met de Schepper.
Uit Israël bracht de Here God Zijn Zoon op de wereld. Vanaf dat moment werd het Koninkrijk van God op Aarde geboren. Dit koninkrijk wordt bevestigd in de harten van Zijn volgelingen.
Door de regels, wetten, geboden of het Woord van Jezus te gehoorzamen worden Zijn volgelingen inwoners van het Koninkrijk van God. Echter, wanneer er ongehoorzaamheid is worden zij, door hun eigen tuchteloosheid, automatisch uit het Koninkrijk gezet.
Het Koninkrijk van God hier op Aarde is de Kerk, bestaande uit de leden die gehoorzaam zijn aan het Hoofd, de Here Jezus.
Toen God-de-Zoon ten Hemel voer, ging Hij aan de rechterhand van God-de-Vader zitten. En Hij zond God-de-Heilige-Geest om “Hem te vervangen” in het begeleiden van dit Koninkrijk of de Kerk.
Zodoende leven de leden van dit Koninkrijk of deze Kerk onder de leiding van het Hoofd door middel van Zijn Heilige Geest.
Het is onmogelijk dat een lid van het Lichaam van de Here Jezus buiten de discipline, orde en gerechtigheid van het Koninkrijk van God leeft.
Als er ongehoorzaamheid is aan het Woord dat van het Hoofd komt, is dat omdat hij geen deel uitmaakt van Zijn Lichaam.
Het lid van het Koninkrijk van God is gedisciplineerd, draagt het karakter van zijn Heer in zich en houdt en vecht voor gerechtigheid.
‘Want Ik zeg u: Als uw gerechtigheid niet overvloediger is dan die van de schriftgeleerden en de Farizeeën, zult u het Koninkrijk der hemelen beslist niet binnengaan’ (Mattheüs 5:20).
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten