BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 26 maart 2019

ABRAHAM EN DE KONING



Abraham versloeg de vier koningen die Lot, zijn familie en al zijn bezittingen in gevangenschap hadden genomen. Naast hen nog vijf andere koningen, waaronder die van Sodom. Hierom zei de koning van Sodom tegen hem:
“Geef mij de mensen, maar houd de bezittingen voor uzelf.” (Genesis 14:21)
De koning van Sodom typeert Satan. Hij geeft niets om de rijkdommen van deze wereld, maar hij gebruikt het om de mensen aan te trekken. Hij wil dat hun zielen voor eeuwig samen met hem in de Poel van Vuur en Zwavel zullen lijden.
Welnu, hij die geestelijk onderscheidingsvermogen heeft, is ervan bewust dat de menselijke ziel het kostbaarste goed van de aardbodem is. Alles wat er geïnvesteerd kan worden in de winst van de zielen voor het Koninkrijk der Hemelen is onbeduidend in de ogen van God.
“Want wat baat het een mens, als hij heel de wereld wint en aan zijn ziel schade lijdt? Of wat zal een mens geven als losprijs voor zijn ziel?” (Mattheüs 16:26)
Alle materiële goederen, evenals de mens, zijn van voorbijgaande aard in deze wereld. Alles gaat voorbij. Alles komt tot een einde. Maar de ziel zal voor eeuwig blijven. U zult eeuwig leven in het gezelschap van God of de duivel, afhankelijk van uw keuze in deze wereld. Daarna is er geen mis, noch kaars, noch alle rijkdom die het lot van de menselijke ziel kan veranderen.
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten