BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 18 februari 2019

HET VERSCHIL TUSSEN HET BIJBELSE GELOOF EN...




Het verschil tussen het Bijbelse Geloof en het religieuze geloof

Moge de Geest van God in u en in uw familie de vrijheid vinden om Zijn glorieuze Werk te doen!
Ik zou graag met de geïnteresseerden willen delen wat de Geest van God me heeft geopenbaard over het oneindige verschil tussen het religieuze geloof en het bijbelse Geloof.

Het schadelijkste effect van het religieuze geloof is de scheiding tussen de mensen. Wanneer iemand zegt: ik ben evangelisch, schept dit onmiddellijk een barrière met de ander die katholiek is en omgekeerd. En wat voor soort geloof scheidt, verdeelt, creëert barrières tussen de mensen? Zijn we niet allemaal schepsels van God? Hoe zou Hij het religieuze systeem creëren dat in staat is om Zijn schepsel te scheiden? Het heeft geen zin, toch?
Het religieuze geloof heeft niets te maken met de Allerhoogste God die in de wereld kwam om allen te redden, ongeacht ras, huidskleur, geslacht, seksuele voorkeur, tenslotte, IEDEREEN!
Maar de vraag is: waarom zijn de religies zo sterk dat ze in de geschiedenis van de mensheid verantwoordelijk zijn geweest voor alle oorlogen in de wereld?
Omdat de religie met het emotionele geloof werkt. Op dezelfde manier dat de emoties de clubs gebruiken om rivaliteit (soms zelfs de dood) te bevorderen, zo worden ook de religieuzen bewogen door het emotionele geloof, wat overigens geen praktische voordelen oplevert.
Maar het bijbelse Geloof wordt niet ondersteund door enig (nul) soorten van wetenschap van deze wereld. Integendeel, zijn leringen (Wetten, Geboden en Kennis van Wijsheid) komen van de Geest van de Allerhoogste God. En wat goed en slim hiervan is, is dat iedereen het recht heeft om van Zijn beloften te proeven en zelfs de Heer te vragen voor hun vervulling.
Naast Zijn spectaculaire Discipline (geen bijbelvolger is verslaafd, slechtaardig, wispelturig, hooligan, corrupt, leugenaar, etc.). Integendeel, elke volger van de Bijbel heeft een stabiel gezin en begeeft zich nooit in het vuil van deze wereld.
Het bijbelse Geloof komt van de Vader van Wijsheid en beloont ons met een schoon, eerlijk geweten, vrede met andere mensen en bovenal met God. Dit is wat de Heer belooft aan Zijn volgelingen:
“Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” (Johannes 10:10)
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten