BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 1 februari 2019

DE PRIKKEL VAN DE DOOD



De zonde is in de ogen van velen iets plezierigs, moois en gemakkelijk om aan te aanraken. Zeer verleidelijk, het behaagt het vlees op zo’n manier dat het het gevoel van welzijn geeft, van voldoening, maar weinigen echter weten dat het in de mond naar honing smaakt, maar in de maag wordt het een gal.

De zonde is als een erg heerlijk, maar een vergiftigd banket. Hij die het begaat, is buiten zichzelf en heeft geen idee van het loon dat hij zal ontvangen (de dood).
“Want het loon van de zonde is de dood…” (Romeinen 6:23)
De Geschriften zeggen dat:
“De prikkel nu van de dood is de zonde…” (1 Korinthe 15:56)
Een prikkel betekent een stok met een scherpe ijzeren punt voor tanger ossen; prikkel, doordringende tip. Wanneer een persoon in ongehoorzaamheid aan het Woord van God leeft, zoals in overspel, prostitutie, liegen, enz., de geest van de dood graveert zijn prikkel (zonde) in de ziel en veroorzaakt allerlei soorten angst, leed en pijn. Zonder het te hebben over het gat (leegte), die u dag en nacht martelt zonder ophouden.
De frequentie in de kerk, het uniform van de helpers, de das van de pastor, kortom niets en niemand is in staat om de prikkel uit zijn ziel te trekken, alleen de Here Jezus heeft deze autoriteit.
“…opdat u zult weten dat de Zoon des mensen macht heeft op de aarde zonden te vergeven…” (Mattheüs 9:6)
Jezus lag op het hout en werd genageld met de prikkels van de dood en droeg al onze zonden op Zichzelf. Zijn Bloed dat op het kruis is vergoten, is in staat om de ziel te wassen en het lichter dan sneeuw te maken. Dit is echter alleen mogelijk als de persoon oprecht berouw toont, bekent en zijn zonde verlaat. Anders blijft hij  genageld met de angel van de overtreding  in zijn binnenste tot het einde van zijn leven, daarna zal hij helaas de eeuwigheid met de doodsdragers doorbrengen.
Als u in deze situatie leeft, is er maar één uitweg voor u! Nu, waar u deze boodschap leest, buig zich voor de Allerhoogste en geef zich over. Alleen Hij kan u van de geestelijke dood redden. Hij wacht dat u zich overgeeft met lichaam, ziel en geest. Het maakt niet uit wat u tot nu toe verkeerd heeft gedaan, het maakt uit wat er nu zal gebeuren, precies waar u bent, geef zich over aan Zijn voeten en u zult de opluchting voor uw ziel vinden, want Hij garandeerde:
“Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven.” (Mattheüs 11:28)
Met dank aan: Bisschop Sergio Corrêa



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten