BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 4 juli 2019

SARA OF HAGAR



Dag, mevrouw Cris!
Ik dacht aan de kracht van de vrouw van God in het leven van een man van God, en deze dagen, mediterend over Sara, las ik een vers dat mijn aandacht trok …

“En God zei: Integendeel, uw vrouwSara zal u een zoon baren en u moet hem de naam Izak geven. Ik zal Mijn verbond met hem maken, tot een eeuwig verbond voor zijn nageslacht na hem. Wat Ismaël betreft, heb Ik u verhoord. Zie, Ik heb hem gezegenden zal hem vruchtbaar maken en hem uitermate talrijk maken: twaalf vorsten zal hij verwekken en Ik zal hem tot een groot volk maken. Mijn verbond echter zal Ik met Izak maken, de zoon die Sara u volgend jaar op deze vastgestelde tijd zal baren.” (Genesis 17:19-21)
We zien dat het belangrijke niet alleen het zaad van Abraham was, want hij had een zoon met een dienares. De dienares deed zelfs de dingen, omdat ze een ‘dienares’ was. Maar ze deed het simpelweg, ze “was” het niet.
Helaas zijn er velen in het Werk van God, mensen die alleen doen, maar ze zijn niet van God. Ze gehoorzamen de mens, zoals Hagar deed vanaf het begin, maar zij horen de stem van God niet.
Toen Sara met Abraham uit Haran wegging, was dat niet uit verplichting, maar omdat ze vertrouwde op de stem van God aan haar echtgenoot. Ze hebben Izak verwekt en God zei dat hij een verbond met hem zou sluiten, maar Ismaël zou Hij alleen vanwege Abraham zegenen.
Bijvoorbeeld, hoeveel “Ismaël’s” zijn er in ons midden geboren uit Hagar? Pastors, vrouwen, helpers die zelfs “gezegend” waren en veel dingen deden omdat ze de Naam van Jezus en het Woord gebruikten, maar er was geen verbond met God! En erger nog, daarna werden ze vijanden van het volk van het verbond en brengen verdeeldheid en problemen voor het volk van God, zoals de afstammelingen van Ismaël tot op de dag van vandaag brengen!
Maar aan de andere kant, als we iemand zien die geestelijk verwekt wordt door een Sara, weten we dat vanaf dat moment iemand geboren zal worden zoals Isak, die een verbond sloot met de Heer. Dit zijn mensen die blijven, die vrees hebben voor de dingen van God, wandelen in de aanwezigheid van God en zijn perfect!
Als de persoon zoals Sara is, zal ze kinderen voortbrengen met een verbond met God. Maar als het zo is als Hagar, die alleen maar een “dienares” is, doet het werk, maar heeft geen leven met God, zal ze alleen “Ismaël’s” voortbrengen in het Werk van God.
Dat is waarom, hoe meer “Sara’s” er in ons midden zijn, hoe meer mensen met een verbond met God in het Werk zullen zijn!
“En Sara zag dat de zoon die Hagar, de Egyptische, Abraham gebaard had, aan het spotlachen was. Toen zei zij tegen Abraham: Jaag deze slavin en haar zoon weg, want de zoon van deze slavin zal niet met mijn zoon, met Izak, erven.” (Genesis 21:9-10)
Hier zien we waarom Sara Ismaël niet langer bij Isak wilde hebben. Op dat moment leek ze zelfs iemand te zijn die geen sympathie noch mededogen had voor de jongen die pas 14 jaar oud was, en Isak, 7 jaar oud! Maar Ismaël bespotte
Tegenwoordig zien we veel zonen van Hagar die de kinderen van Sara bespotten; degenen die goed willen doen, altijd de leiding willen gehoorzamen, alles willen doen om God te behagen en zo bereiken ze bijna de perfectie, door een gecastreerd leven te leiden. We worden er altijd voor bespot! Misschien deed Izak zelfs iets dat God behaagde, en Ismaël bespotte hem.
Verderop zien we dat toen Abraham niet akkoord ging met Sara, hij God ging raadplegen, maar God was het met Sara eens om Hagar en Ismaël weg te sturen.
Soms zullen velen het niet met ons eens zijn over een bepaald onderwerp, vooral als het gaat om het goede te doen, maar God wel! Want als iemand God wil behagen, net als Sara, verschijnt er altijd een Ismaël die in dezelfde tent blijft om Isak proberen te beïnvloeden om God te mishagen.
Zo gebeurt met velen die ons midden verlaten. God staat zelfs het vertrek toe om Zijn kinderen niet te corrumperen, zij die uit God geboren zijn en kinderen voortbrengen die uit Hem zijn geboren.
Met dank aan: Ana Paula Leite Pinheiro en Cristiane Cardoso




Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten