BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 30 juli 2019

DE HEER VAN ZICHZELF




Iedereen die denkt dat het mogelijk is om een christen te zijn zonder opoffering, heeft het helemaal verkeerd. Het offer is de basis van het christelijke leven en de wandel met God van Genesis tot Openbaring. Echter, veel religieuzen die hun hart in het goud hebben en niet in het Altaar, gebruiken buiten de context bijbelse teksten om te zeggen dat we niet moeten offeren. Maar elke van deze teksten in hun juiste context versterkten alleen de behoefte van het offer. Bijvoorbeeld:

“Heeft de HEERE evenveel behagen in brandoffers en slachtoffers als in het gehoorzamen aan de stem van de HEERE? Zie, gehoorzamen is beter dan slachtoffer, opmerkzaam zijn beter dan het vet van rammen.” (1 Samuel 15:22)
Weet u waarom God meer welbehagen heeft in de gehoorzaamheid dan in het offer? Omdat de gehoorzaamheid het ware offer is. Er is niets dat de mens meer schendt dan de wil negeren om de dingen op zijn manier te doen. Het kost veel meer dan iets van waarde opgeven.
De wil van de mens is wat hem drijft. Het hart wijst de weg te volgen en het volgt. Het hart hangt af van de wil om beslissingen te nemen. De mens is gewend om te leven op basis van hun eigen verlangens. Velen kunnen zich niet eens voorstellen hoe anders te doen.
Uw eigen wil opgeven om Gods wil te doen, is erkennen dat Hij in feite veel meer weet dan u ooit zou kunnen weten.
Er is geen manier dat God de Heer kan zijn van iemand die nog steeds de heer van zichzelf is. We kunnen geen twee heren dienen. Als u uzelf gehoorzaamt, bent u God ongehoorzaam. En als u God gehoorzaamt, bent u uzelf ongehoorzaam. Als u God behaagt, mishaagt u uw hart. Als u uw hart behaagt, mishaagt u God. Er is geen middenweg. God deelt Zijn troon met niemand.
Daarom is het offer noodzakelijk. Omdat het onze wil van de troon neemt en de heerschappij van ons leven aan God geeft. Het offer plaatst de dingen op de juiste plaats. Aan de keizer wat van de Caesar is. Aan God wat van God is.
Als u uw leven aan God gaf, dan gaf u alles. Als u niet alles heeft gegeven, dan heeft u uw leven niet gegeven.
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten