BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 25 juli 2019

HET SYMPTOOM VAN ZONDE




De zonde is een ziekte die de ziel tot de eeuwige dood brengt. Net als kanker verspreidt het zich op een stille manier. Net zoals veel mensen met kanker hun leven normaal leiden zonder behandeling te zoeken, omdat ze niet weten dat ze de wortel van de dood in zichzelf dragen, hebben degenen die in de praktijk van de zonde leven ook de neiging om hun leven normaal te leiden, zonder verzoening te zoeken, omdat ze niet weten dat ze in hun binnenste de wortel dragen die hen naar de hel zal leiden.

Op dezelfde manier dat de kanker en andere dodelijke ziekten symptomen hebben, heeft de zonde ook zijn symptomen. En het symptoom van de zonde is de ongehoorzaamheid.
De zonde kan heel goed verborgen zijn, maar de ongehoorzame acties en reacties van de persoon toont wat in zijn hart is. Op dezelfde manier dat een innerlijke ziekte zich aan de buitenkant, op een zichtbare wijze, door vreemde tekens in het lichaam manifesteert, manifesteert de zonde die in het binnenste van de persoon zich ook aan de buitenkant door rebellerende acties, op zo’n manier dat hij, die onzichtbaar was, zichtbaar wordt.
De ongehoorzaamheid kan het topje van de ijsberg van hoogmoed, kwaadaardigheid, jaloezie, zelfverzekerdheid, gebrek aan vrees, afstand van God, zelfzucht, geestelijke nalatigheid, hebzucht en alle andere zonden zijn. Het is een onrecht dat vele andere onrechtvaardigheden laat zien. Degene die het Woord van de Allerhoogste of de autoriteit die door Hem is gevormd niet gehoorzaamt, draagt waarschijnlijk enkele of sommige van deze kwalen in zijn binnenste.
Als u op een ongehoorzame manier op een bepaald aspect omtrent de dingen van God reageert, dient u zo snel mogelijk de genezing te zoeken van de ziekte van zonde die zich in u verspreidt. Misschien kende u het bestaan van dit kwaad in uw binnenste niet, maar vanaf nu heeft u het vermogen om het te identificeren en de kans om er vanaf te komen.
Negeer het symptoom niet: het is een waarschuwing voor u om te realiseren dat er iets mis is en de mogelijkheid om het goede te doen. Degenen die het negeren, verwerpen de behandeling van nederigheid en berouw en verspillen de kans op genezing en dalen af naar de eeuwige dood.
“Want het loon van de zonde is de dood…” (Romeinen 6:23)
Bisschop Edir Macedo




Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten