BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 8 september 2014

TEMPEL VAN SALOMO...

…een plaats om na te denken zonder angst
De Tempel van Salomo is gebouwd. Een grandioos werk, die ongekend is in geheel Brazilië, werd opgericht. Is er iemand die maar ook dacht dat dit zou plaatsvinden dat de media dit zou opmerken zonder ook maar een beetje vooroordelen of partijdigheid? Natuurlijk niet, wij zijn geen dwazen.
Websites en kranten gebruiken altijd de kosten voor dit bouwwerk in hun titels en quotes. Maar waarom? Zodat degene die deze artikelen leest en al niet dol is op de kerk meteen de hoge kosten ziet en dit toevoegt aan zijn vooroordelen.

Soms leest de persoon niet eens het artikel, maar kijkt hij al met een slechte blik naar de Tempel en denkt dat het doel van de kerk gekoppeld is aan geld en hebzucht. Ik heb niet alle artikelen gelezen, maar als ik kijk naar wat sommige sites en kranten plaatsen op social media sites, zoals de titels en quotes waar ik het over had, dan zie ik niets anders dan een poging om een negatief beeld proberen te schetsen.
De commentaren hebben geen logisch fundament. Het is allemaal gebouwd op wat men vindt en denkt. Maar dit was ook te verwachten. Als wij dit soort kritiek te horen kregen van “professionals”, gestudeerde mensen die de plicht hebben om waarheidsgetrouwe en onpartijdige informatie te plaatsen, wat kunnen wij dan verwachten van mensen die geen enkele band hebben met de waarheid?
Ik zal hier een aantal opvattingen plaatsen en uitleggen waarom ze ongefundeerd zijn:
1 – Waarom zoveel geld uitgeven voor een kerk, als men ook ziekenhuizen en scholen kon laten bouwen?
Als ik u zou zeggen dat u het geld dat u besteedde voor uw dure kleding, uitstapjes, feestjes, drank, sigaretten, of elk ander ding dat niet een basis levensbehoeftes, aan de armen diende te geven, een ziekenhuis of een school diende te laten bouwen… Wat zou u dan zeggen?
Één van de antwoorden zou zijn dat het niet uw verplichting is. Dat is de taak van de regering. Waarom zou men die verantwoordelijkheid dan op de rug van de kerk moeten gooien?
Aan de andere kant heeft de kerk, ongeacht welke kerk die ook moge zijn, een sociale taak te voldoen. De UKGR heeft niet €200 miljoen uitgegeven om ziekenhuizen of scholen te bouwen. Maar gedurende haar 37 jarige bestaan heeft zij tientallen sociale projecten gestart en onderhouden, zondere enige hulp van de regering of bedrijven.
Hier volgen een aantal voorbeelden:
– Het Canaã project: te midden van een woestijn, in Irecê, in de deelstaat Bahia, kunnen honderden kinderen naar school gaan, krijgen zij tandheelkundige behandeling, worden gevoed, verzorgd en nemen zelfs voedsel mee naar huis;
– Het lees en schrijf project: voor volwassen analfabeten;
– Kaleb Groep: die steun biedt aan mensen van hogere leeftijd, door cursussen, workshops en fysiek oefeningen aan te bieden;
– Het Rachab project: die steun en begeleiding biedt aan vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk en seksueel geweld;
– Het Tamar project: die steun en begeleiding biedt aan jongeren die zwanger raken of jonge moeders zijn;
– De JvO Jongerengroep: een groep die gericht is om de jongeren te helpen.
Het UKGR Centrum biedt tevens ook andere soort hulp aan, zoals:
– Evangelisatie in gevangenissen: om de gedetineerde te helpen te rehabiliteren door middel van het geloof en ook om sociale hulp te bieden aan gezinnen;
– Engelen van de Avond: die een sociaal werk verricht aan de bedelaars, door hun voedsel en kleren te bieden en tevens ook geestelijk hulp.
Er zijn nog andere projecten, dit waren slechts een paar voorbeelden. Zonder maar op te noemen dat, door middel van het geloof, duizenden mensen genezen werden.
Zonder toegang te hebben tot de miljarden die de regering binnenhaalt door de belastingen, verrichten wij al dit werk. Stop met klagen en, in plaats daarvan, help ons door ook een vrijwilliger te worden! U die aan het klagen bent, wat heeft u gedaan om een verschil te maken???
2 – Ze gebruiken deze vers om de zinloosheid en de arrogantie aan te geven van het bouwen van de Tempel: “De God, die de wereld gemaakt heeft en al wat daarin is, die een Heer is van hemel en aarde, woont niet in tempels met handen gemaakt” (Handelingen 17:24)
Het is logisch dat God, in Zijn grootheid (beschreven in Jesaja 40:12-18), niet woont in elke tempel of plaats. Hij heeft het gehele universum in de palm van zijn hand. De bouw van de Tempel echter, vanuit zijn geestelijke betekenis, is gebaseerd op het principe van de Eerste Tempel, die door Salomo werd gebouwd en voortgebracht door zijn vader David.
Lees de onderstaande vers:
“Zeide de koning tot de profeet Natan: Zie toch, ik woon in een cederen paleis, terwijl de ark Gods verblijft onder een tentkleed. Toen zeide Natan tot de koning: Welaan, doe al wat in uw hart is, want de HERE is met u.” (2 Samuël 7:2-3).
David wilde de Heer verheerlijken en daarvoor had hij een Tempel in gedachte waar Hij gediend en aanbeden kon worden en waar de mensen gemeenschap met Hem konden hebben. En de Tempel werd gebouwd. In 2 Kronieken hoofdstuk 6 en 7, kunt u lezen wat er gebeurde nadat de bouw voleindigd was. Zijn glorie vulde die plaats en Hij zei het volgende: “Thans zullen mijn ogen geopend zijn, en zullen mijn oren luisteren naar het gebed te dezer plaatse” (2 Kronieken 7:15).
Conclusie: God woont niet in gebouwen gebouwd door mensen, maar Hij kan een gebouw kiezen om die te vullen met Zijn Glorie en Zijn aanwezigheid daar te plaatsen en in de levens van degenen die Hem in waarheid zoeken.
Volgende opvatting.
3 – President Dilma, die bij de inauguratie aanwezig was, is een bewijs van de inefficiëntie van de seculiere staat.
De basis van het principe van een seculiere staat is om de diversiteit, het respect en het recht op geloofsovertuiging te verdedigen. Dat is de basis van dit idee. President Dilma mag en dient geloofsovertuiging te ondersteunen. Zij deed dit toen zij de paus verwelkomde in Brazilië, toen zij manifestaties van Afrikaanse religies toeliet en ook de tocht voor Jezus. Dus waarom klaagt men zoveel om haar te zien ingaan in een UKGR Centrum en deel te nemen aan een dienst? Vooroordelen!
4 – De kerkleden dienen te betalen om in de Tempel te mogen komen.
Helemaal niet. Men betaalt voor de bus die mensen vervoert naar de Tempel. En waarom bestaat er eigenlijk zo’n bussen systeem? Vanwege het volgende:
– Organisatie, comfort en veiligheid: op deze wijze, zal een bepaald aantal leden naar de Tempel gaan en wordt er vermeden dat mensen buiten moeten blijven of staan moet blijven tijdens de dienst, omdat er geen zitplaatsen meer zijn. Men vermijdt ook drukte, tumult en geduw-en-getrek;
– File: men vermijdt hevige filevorming in de regio en problemen voor de kerkleden de bewoners van het gebied;
Daarbovenop zal dit systeem niet voor altij gebruikt worden. Het dient alleen voor de eerste periode van de inauguraties. Binnenkort zal men hun bezoek aan de Tempel kunnen plannen via het UKGR Centrum in Brás, die naast de Tempel is.
Er zijn nog andere kwesties die ik zou kunnen opnoemen, maar dit zijn de hoofdopvattingen. Veel hiervan kan alleen begrepen worden door degen die in staat zijn om te begrijpen wat het geloof is en wat het inhoudt om God te eren. Helaas is de meerderheid van de mensen niet in staat om dat te doen.
Met dank aan: Rafaella Rizzo

Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten