BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 30 maart 2015

VERANDER UW VISIE

Het is indrukwekkend hoe de verandering van visie onmiddellijk de staat van een persoon kan transformeren, zij dat ten goede of ten slechte! Het is zoals het geval van de twee mannen in het onderstaande verhaal. Zij waren niet BLIND, omdat zij bedelaars waren, zij waren bedelaars, omdat zij BLIND waren.
“En toen zij uit Jericho gingen, volgde Hem een grote schare. En zie, twee blinden, die aan de weg zaten, riepen, toen zij hoorden, dat Jezus voorbijging, zeggende: Here, heb medelijden met ons, Zoon van David! En de schare bestrafte hen, dat zij zwijgen zouden. Maar zij riepen te meer, zeggende: Here, heb medelijden met ons, Zoon van David! En Jezus stond stil, riep hen en zeide: Wat wilt gij, dat Ik u doen zal? Zij zeiden tot Hem: Here, dat onze ogen geopend worden. Jezus werd met ontferming bewogen en raakte hun ogen aan, en terstond werden zij ziende en zij volgden Hem” (Matteüs 20:29-34).
In deze passage zien wij hoe het openen van de geestelijke ogen in staat is om de complete transformatie van een persoon teweeg te brengen, want dat is wat er gebeurde met die BLINDEN.
Tot op die dag was wisselgeld (het goud) enige waar die twee mannen om vroegen, maar toen zij de macht kregen om voor Jezus (het Altaar) te staan, werden zij genezen van hun ergste aandoening: GEESTELIJKE BLINDHEID. Hierdoor kwamen zij tot Jezus om genezen te worden van hun FYSIEKE BLINDHEID aangezien zij Hem om medelijden vroegen en pas daarna vroegen ze dat Hij hun ogen zou openen.
Waarom vroegen ze geen geld, maar om medelijden aan de Here Jezus?
Vanwege een hele speciale reden: hun geestelijke ogen werden geopend vóór fysieke ogen, zodoende waren zij in staat om te begrijpen dat de Here Jezus (het Altaar) veel meer waard is dan geld (goud) en meer heeft om te bieden.
Met het wisselgeld dat zij kregen waren zij in staat om bepaalde kleine problemen op te lossen zoals materiële en aardse behoeftes, maar zij zouden BLIND en bedelaars blijven, terwijl als zij zich zouden verbinden met de Here Jezus, die het Altaar is, zouden zij de eeuwige dorst van hun ziel kunnen lessen, en dat is de Behoudenis. Zij bewezen dit toen zij, nadat zij genezen werden, Hem volgden. Anders dan zoveel andere mensen die, nadat zij bepaalde wonderen (goud) ontvingen, weg zijn gegaan en niet meer zijn teruggekeerd.
Dat God iedereen zegent en ze geneest van aandoening die het meest doodt in deze wereld:
“GEESTELIJKE BLINDHEID”.
Met dank aan: bisschop Guaracay Santos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten