BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 16 maart 2015

SLECHTE OGEN

Wij dienen heel voorzichtig te zijn met onze ogen, omdat zij één van de hoofdramen zijn van het hart.
Er zijn veel christenen die zich verloren voelen in deze wereld. Geestelijk gesproken zijn zij dood, omdat zij hun geestelijke leiders (de pastor, bisschop enz.) met slechte ogen begonnen te bekijken, hierdoor werd hun binnenste duister.
maar indien uw oog slecht is, zal geheel uw lichaam duister zijn” (Matteüs 6:23).
Wanneer een persoon zijn geestelijke leider met slechte ogen begint te bekijken, dan raakt hij de autoriteit aan van degene die een vertegenwoordiger van God is op deze Aarde. Weet u nog wat Hij tegen Abraham zei?
Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt zal Ik vervloeken…” (Genesis 12:3).
Misschien vraagt u zichzelf af: “Maar wanneer een leider een fout maakt, hebben wij dan niet het recht om hem te bestraffen of hem terug te antwoorden?” Nee. Maar u dient voor hem te bidden en de situatie door te geven aan de leiding van de kerk en zijn bovenstaande leiders zullen passende maatregelen nemen. Uw leider is een geestelijke autoriteit binnen de hiërarchie van de wereld van het geloof.
De Geschriften tonen wat er gebeurde met de mensen die besloten om hun leiders met slechte ogen te bekijken.
Mozes was een leider, een vertegenwoordiger van de Heer, een bevrijder die door God Zelf werd gekozen. Hij vond het geen slecht idee om met een Egyptische vrouw te trouwen. Of hij nou correct bezig was of niet is een ander verhaal, maar het lag niet aan zijn zus Mirjam om te mopperen en te denken dat zij het recht had om hem te beoordelen. Natuurlijk gesproken keek zij naar haar broer, maar God behaagde Zich niet met haar houding:
…Waarom hebt gij u dan niet ontzien tegen mijn knecht Mozes te spreken? Daarom ontbrandde de toorn des Heren tegen hen en Hij ging heen. Toen nu de wolk van boven de tent geweken was, zie, Mirjam was melaats als sneeuw; toen Aäron zich tot Mirjam omwendde, ziedaar een melaatse!” (Numeri 12:8-10).
Pas op met uw ogen! Sta niet toe dat de vrees des Heren, die één van de zeven manifestaties van de Heilige Geest is, uit uw hart verdwijnt (zie Jesaja 11:2)
Dat God u zegene!
Met dank aan: bisschop Sérgio Correa


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten