BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 24 augustus 2021

Wanneer niets anders ertoe doet


 

Geachte Bisschop,

Ik zou graag wat willen zeggen over wat er gebeurt is in Haïti, en ook een reflectie willen delen over hetzelfde onderwerp.

Afgelopen zaterdag heeft er een aardbeving plaatsgevonden met een kracht van 7.2, in een van de belangrijkste steden van Haïti en deze was sterker dan die van 2010, die Port-au-Prince vernietigende.

Volgens de informatie van de verantwoordelijke pastor in het land, werd er veel van de stad vernietigd en helaas verloren vele mensen het leven. Maar Godzijdank hebben de leden en de kerk geen enkele schade geleden.

De pastor van daar vertelde mij, dat de mensen te midden van de wanhoop, hun huizen uitrenden met alleen een handdoek om of met de kleding die ze aanhadden, en alles dat ze hadden achterlieten.

Niemand was bezorgd om geld, sieraden of welk ander waardevol bezit dan ook, mee te nemen. Allen lieten ALLES achter, vanwege slechts deze reden: hun leven redden.

Nadat ik met hem had gesproken, kwamen de volgende woorden van de Here Jezus in mij op:

“Want wie zijn leven zal willen behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven zal verliezen om Mij, die zal het vinden. Want wat baat het een mens, als hij heel de wereld wint en aan zijn ziel schade lijdt? Of wat zal een mens geven als losprijs voor zijn ziel?” (Mattheüs16:25-26)

De mensen waren in staat om ALLES ACHTER TE LATEN, zonder bezorgd te zijn over iets, want allen wilden hun leven redden. Maar dit leven, zal op de een of andere manier, toch tot een eind komen. En dan komt de vraag: “Tot wat zijn we bereid om het EEUWIGE LEVEN te hebben”? Wat zijn we bereid achter te laten om de doop met de Heilige Geest te ontvangen?

De waarheid is, dat velen het LEVEN niet hebben ontvangen, omdat ze nog steeds gevangen zitten aan iets dat ze niet willen loslaten, diep van binnen, zijn ze niet echt bereid om ALLES achter te laten om Hetgeen te verkrijgen dat eeuwig is en dat werkelijk het waardevolste is.

Deze Vasten van Daniël is de beste gelegenheid voor degenen die waarlijk het Verstand van Christus willen hebben, en bereid zijn definitief alles achter te laten dat hen weerhoudt hun leven te redden van deze wereld, om zo het LEVEN te beërven, niet het vergankelijke, maar het EEUWIGE!

God zegene u meer en meer bisschop en mevrouw Ester!



Met dank aan: Bisschop Franklin Sanches



UKGR - Paramaribo

Neumanpad 26

Paramaribo - Centrum

Tel.: +597 855 5519

Geen opmerkingen:

Een reactie posten