BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 16 augustus 2021

De afwijzing van de Allerhoogste

 



Saul was ongehoorzaam aan de Heer en provoceerde zo Zijn toorn. Ik hoop dat deze verzen vrees zullen brengen tot een ieder die dit leest.

“Toen zei Samuel tegen Saul: Houd op, dan zal ik u vertellen wat de HEERE vannacht tot mij gesproken heeft. En Saul zei tegen hem: Spreek. En Samuel zei: Is het niet zo, dat u, hoewel klein in eigen oog, hoofd van de stammen van Israël geworden bent, en dat de HEERE u tot koning over Israël gezalfd heeft?” (1 Samuel 15:16-17)

God deed Saul herinneren aan hoe hij was, zoals Hij ons ook doet herinneren aan hoe wij naar de kerk zijn gekomen, we voelden ons de slechtste persoon op aarde en Hij heeft ons getransformeerd, gezegend en gezalfd om Hem te dienen.

“Waarom hebt u niet geluisterd naar de stem van de HEERE, maar bent u op de buit aangevallen en hebt u gedaan wat slecht was in de ogen van de HEERE?” (1 Samuel 15:19)

De buit bestond uit vele dingen die meegenomen hadden kunnen worden, maar die werden waardeloos en onbruikbaar geacht. Velen werpen zich op de buit en mishagen de Allerhoogste op een afschuwelijke wijze, daarom werd hun ministerie verworpen.

“Want opstandigheid is een zonde van waarzeggerij, en tegenstreven is afgoderij en beeldendienst. Omdat u het woord van de HEERE verworpen hebt, heeft Hij u verworpen, zodat u geen koning meer zult zijn.” (1 Samuel 15:23)

Saul wees het Woord van God af. En vandaag de dag zien wij ook pastors en vrouwen die het Woord van God afwijzen, ze rebelleren zich tegen Zijn gezalfden, wij hebben het voorbeeld van Korach, Dathan en Abiram, zoals ook de hedendaagse situatie van Angola.

“Maar Samuel zei tegen Saul: Ik zal niet met u terugkeren. Omdat u het woord van de HEERE verworpen hebt, heeft de HEERE u verworpen, zodat u geen koning meer over Israël zult zijn. Toen Samuel zich omkeerde om weg te gaan, greep hij een punt van zijn mantel, maar deze scheurde. Toen zei Samuel tegen hem: De HEERE heeft vandaag het koningschap van Israël van u afgescheurd en het aan uw naaste gegeven, die beter is dan u.” (1 Samuel 15:26-28)

Hier hoorde Saul het geluid van de VERSCHEURING van zijn koningschap. Wij pastors hebben een koningschap (ministerie), en wanneer dat bestaat uit ontspanning en ongehoorzaamheid zal vernietiging in onze gemeenschap met de Allerhoogste het gevolg daarvan zijn. Dat God barmhartig met ons kan zijn, zodat we nooit het geluid van deze VERSCHEURING zullen horen!

“Toen zei de HEERE tegen Samuel: Hoelang rouwt u om Saul, die Ík immers verworpen heb, zodat hij geen koning over Israël meer zal zijn? Vul uw hoorn met olie, en ga op weg; Ik zend u naar Isaï, de Bethlehemiet, want Ik heb een koning voor Mij gezien onder zijn zonen.” (1 Samuel 16:1)

Het is heel triest om een medestrijder te verliezen, echter, hier openbaart onze Heer ons dat het niet zij zijn die deserteren, maar dat het God is die HUN AFWIJST en God anderen voorbereid die Hem beter zullen dienen in de nabije toekomst.

Stelt u zich nu eens iemand voor die werd gebruikt door God, bijna het gehele leven, maar aan het einde niet voorbij een ezel van Bileam zal gaan en wordt afgewezen door de Heer, Die hem/haar zal zeggen:

“…Ik heb u nooit gekend; ga weg van Mij, u die de wetteloosheid werkt!” (Mattheüs 7:23)

GENADE!



Met dank aan: Bisschop Sergio Corrêa



UKGR - Paramaribo

Neumanpad 26

Paramaribo - Centrum

Tel. : +597 855 5519

Geen opmerkingen:

Een reactie posten