BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 26 mei 2020

Het deed u altijd goed wanneer men u tegensprak. Nu niet meer?




Toen u naar de kerk kwam, kwam u waarschijnlijk met tegenzin. U wilde niet komen, maar u kwam toch. En dat eerste bezoek was het begin van een nieuw leven.
Toen de pastor zei dat u elke week terug moest komen en een gebedsketting moest volgen om te krijgen wat u wilde, ging dat voorstel tegen uw wil in. Maar de pijn sprak luider. U kwam. En u werd bevrijd.

Toen u er door een prediking achter kwam dat u moest vergeven, was dat in tegenspraak met uw gevoelens. Maar u gehoorzaamde, vergaf en raakte degene kwijt die u pijn had gedaan.
Toen u hoorde van de tienden en offerandes, was dat in tegenspraak met uw broekzak. Nadat u wist dat het Gods wil was, begon u met tegenzin te geven. En daardoor werd u voorspoedig.
Toen u begreep dat u veel meer dan geld moest geven, maar uw hele leven, heeft u voor heel lang weerstand geboden. Maar op een dag stond u daar voor het Altaar en gaf zichzelf over aan God. En alles veranderde. U heeft het ALLES van God ontvangen. De Heilige Geest.
De jaren gingen voorbij. U heeft uw getuigenis gegeven aan zoveel mensen. U heeft zielen gewonnen en begon God te dienen. (Vaak met tegenzin, maar u diende. U deed uw best, omdat u wist dat het voor Hem was.) U kreeg verantwoordelijkheden, titels in de kerk. U werd een voorbeeld.
Totdat u op een dag dacht dat u wegens uw functie respect verdiende. Erkenning. Recht op eigen mening. U accepteerde niet langer dat iemand u tegensprak. En u verloor.
Ja, u verloor alles wat u bereikte toen u alles ontkende wat u predikte. U verloor toen u vergat hoe u aankwam – gevallen, verward, vernederd – en maakte er een punt van om met hoogmoed het werk te verlaten, als de eigenaar van de waarheid, implicerend dat de kerk die hem heeft geholpen niet langer goed genoeg is voor hem. En nu bent u beter. U weet beter. En u denkt dat u het beter kunt doen. Dat de kerk die hem op de een of andere manier hostte niet langer goed genoeg is voor jou . Nu ben je beter. Je weet beter. En je denkt dat je het beter kunt doen.
Ga dan. We zullen u niet meer tegenspreken.
En sorry voor alles.

Met dank aan: Bisschop Renato Cardoso.



Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten