BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 3 januari 2020

SLAAP MET ME



“Hij heeft de vloek liefgehad: laat die over hem komen! Hij vond geen vreugde in de zegen: laat die ver van hem blijven!” (Psalm 109:17)


Hoe kan iemand van de vloek houden?

Als het om een vloek gaat, denkt men al snel aan iemand die iemand anders heeft vervloekt, zoals vader naar zoon, ex-vriendin naar ex-vriend, enzovoort. De vloek is echter de essentie van de zonde die in een persoon handelt, net zoals de zegen de essentie is van Gods Geest die in een persoon handelt.

Als iemand zich overgeeft aan het plezier van de zonde, geeft hij zich over aan de vloek, kijk naar de situatie van Jozef van Egypte:
“En het gebeurde na deze dingen dat de vrouw van zijn heer haar oog op Jozef liet vallen en zei: Slaap met mij. Maar hij weigerde… En het gebeurde, toen zij (de vloek) Jozef dag in dag uit aansprak en hij niet naar haar luisterde om met haar te slapen en bij haar te zijn, dat het op zekere dag gebeurde… dat zij hem bij zijn kleed pakte en zei: Slaap met me. Maar hij liet zijn kleed in haar hand achter, vluchtte en ging naar buiten.” (Genesis 39:7-12)
Vandaag is het niet anders, de zonde (vloek) nodigt velen elke dag uit door te zeggen:
“Slaap met mij.”
Het overspel zegt: Slaap met me.
De prostitutie zegt: Slaap met me.
De pornografie zegt: Slaap met me
De corruptie zegt: Slaap met me.
De kwaadaardigheid zegt: Slaap met me.
De leugen zegt: Slaap met me.
Kortom, de vloek in de vorm van plezier heeft velen uitgenodigd en helaas hebben velen zich overgegeven en met haar geslapen. Maar het verhaal van Jozef laat zien dat het mogelijk is om de vloek te weerstaan.
Zelfs als u, menselijk gesproken, schade ondervindt, zoals Jozef, is het de moeite waard om weerstand te bieden! Want God heeft Jozef geëerd en zal u ook eren, als u zich maar verzet tegen de uitnodiging van de vloek van de zonde die ons hardnekkig lastigvalt zeggend: “Slaap met me …
Moge de Heilige Geest ons elke dag van ons leven de weerstand van Jozef geven.
God zegene u!

Met dank aan: Bisschop Sergio Corrêa



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten