BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 3 januari 2020

2020, hetzelfde of getransformeerd?



Iedereen wil een transformatie van water naar wijn in hun leven en gezin, maar hoe vindt dat plaats? Precies zoals het plaatsvond in het eerste wonder van de Here Jezus:

“En op de derde dag was er een bruiloft te Kana in Galilea; en de moeder van Jezus was daar. En Jezus was ook voor de bruiloft uitgenodigd, en Zijn discipelen.” (Johannes 2:1-2)


De Here Jezus kon de transformatie van water naar wijn alleen verrichten omdat Hij voor die bruiloft was uitgenodigd. Zolang u Hem niet in uw leven uitnodigt en uw concepten, meningen en religiositeit verlaat, en u leeg maakt van uzelf, kan Hij dit glorieuze werk niet verrichten.

“En toen er een tekort aan wijn ontstond, zei de moeder van Jezus tegen Hem: Zij hebben geen wijn meer.” (Johannes 2:3)

Het kan niet anders, vroeger of later zal het feest en de wijnen van deze feesten aflopen, en daarna komt de kater, het zware geweten, de te betalen rekening en de leegte die niet weggaat!

“Jezus zei tegen haar: Vrouw, wat heb Ik met u te doen? Mijn uur is nog niet gekomen.

Zijn moeder zei tegen de dienaars: Wat Hij ook tegen u zal zeggen, doe het.” 
(Johannes 2:4-5

Maria gaf het advies dat we de leringen van de Here Jezus moeten gehoorzamen. Haar houding in het bevelen van de dienaren om Hem te gehoorzamen, toont dat de Here Jezus boven haar stond. We moeten altijd ALLE EER, GEHOORZAAMHEID EN GLORIE AAN DE HERE JEZUS, EN NIEMAND ANDERS, geven!

“En daar waren zes stenen watervaten neergezet, volgens het reinigingsgebruik van de Joden, elk met een inhoud van twee of drie metreten. Jezus zei tegen hen: Vul de watervaten met water. En zij vulden ze tot aan de rand.” (Johannes 2:6-7)

Wij zijn als deze watervaten. Wanneer we in de aanwezigheid van God komen, komen we vol met onze eigenzinnigheid, religiositeit, eigen opvattingen en zonden, maar we zijn in feite leeg van het leven. Het water dat in de watervaten werd geplaatst, representeert het Woord van God dat ons volledig dient te vullen, zodat we weerstand kunnen bieden aan de twijfels en slechte gedachten die kunnen opkomen.

“En Hij zei tegen hen: Schep er nu iets uit en breng het naar de ceremoniemeester; en zij brachten het. Toen nu de ceremoniemeester het water geproefd had, dat wijn geworden was – hij wist niet waar de wijn vandaan kwam, maar de dienaars die het water geschept hadden, wisten het – riep de ceremoniemeester de bruidegom. En hij zei tegen hem: Iedereen zet eerst de goede wijn voor, en wanneer men er goed van gedronken heeft, daarna de mindere; u hebt de goede wijn tot nu bewaard.” (Johannes 2:8-10)

Het meest interessante is dat de transformatie van water naar wijn plaatsvond op het traject tussen de dienaren en de ceremoniemeester. Dat houdt dus in dat wij ons gehele leven op het pad van gehoorzaamheid dienen te houden, want zolang we gehoorzaam zijn, vindt het transformerende werk van de Heilige Geest plaats.

De wijn vertegenwoordigt de Heilige Geest die ons smaak en leven geeft, Hij manifesteert zich eerst in ons, wij die de watervaten zijn, zodat iedereen daarna van deze transformatie kan proeven die in ons heeft plaatsgevonden.

“Dit heeft Jezus gedaan als begin van de tekenen, te Kana in Galilea, en Hij heeft Zijn heerlijkheid geopenbaard; en Zijn discipelen geloofden in Hem.” (Johannes 2:11)

Zo zal 2020, 2021, 2022… ongetwijfeld de manifestatie zijn van Gods glorie in uw leven, ongeacht of iemand u een gelukkig nieuwjaar wenst of niet, u zult de nieuwe wijn hebben die u dag na dag zal verzadigen!



Met dank aan: bisschop André Cajeu




Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten