BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 7 september 2017

DE HONGER NAAR WAT RECHTVAARDIG IS




De overlevenden van de Andesvliegramp hadden niet de wil en hielden er niet van om menselijk vlees te eten, maar ze hadden honger en wanneer iemand honger heeft, bestaan er geen limieten. De persoon betaalt wat er betaald moet worden en doet wat er gedaan moet worden. Zestien van de 45 passagiers die in het vliegtuig zaten, dat in de jaren 70 in het Andesgebergte was neergestort, hebben het alleen overleefd omdat ze menselijk vlees aten.
De Here Jezus zegt:
“Zalig die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden” (Mattheüs 5:6).
Wat de persoon die honger en dorst naar gerechtigheid heeft karakteriseert, is de gehoorzaamheid aan de Stem van God, ongeacht wat er gedaan moet worden; of de persoon zin heeft of niet; de beslissing die genomen moet worden; of de persoon een aantal mensen aan de kant moet zetten; wat de persoon zal verliezen; wie het niet leuk zal vinden, enfin. Wie honger heeft, verliest geen tijd met de mening van anderen, omdat de honger individueel is. Niemand eet voor mij en ik eet voor niemand.
Er bestaan twee personages in de Bijbel die een verschil tonen tussen honger en religiositeit:
De rijke jongeling die, ondanks het feit dat hij geld had en de geboden onderhield, wist hij dat er iets ontbrak en was niets genoeg om hem te verzadigen. De Here Jezus wist precies wat het probleem was en zei tegen de jongeling om te gaan offeren, maar omdat hij geen honger had, ging hij verdrietig weg. Hij had geen kracht om te gehoorzamen. De religieuze persoon weet wat hij dient te doen, maar wanneer de honger ontbreekt, komen het gevoel, de emoties en smoesjes opspelen.
Zacheüs had het medelijden van het volk niet. Hij inde de belastingen, was klein van gestalte en was een dief, maar de honger deed hem in een boom klimmen en daarna vlug naar beneden gaan toen de Here Jezus hem riep. Wanneer er honger is, is er geen vertraging. De honger wacht niet en accepteert geen smoesjes. De Here Jezus hoefde niet iets te tonen of zeggen. Zacheüs wist wat hij moest doen en deed het. Hij besloot om zich met God te verzoenen, hij wachtte niet totdat de opstand beëindigde, wilde geen tijd om goed na te denken of om eerst met zijn familie te praten, nee! Hij had honger en alles ging heel snel, want de Here Jezus zei: “Vandaag is er Redding in dit huis gekomen”. Hij werd vol zoals nog nooit eerder was gebeurd.
Wanneer een persoon religieus is, heeft hij geen kracht om te gehoorzamen en in de gehoorzaamheid van het Koninkrijk van de Hemelen te leven. Als gevolg hiervan, is het feit dat er altijd iets ontbreekt de enige zekerheid die hij heeft, zelfs met goede intenties, en iedereen krijgt hier de schuld van.
Wanneer een persoon honger en dorst heeft naar gerechtigheid (God), heeft hij kracht om te handelen, beslissingen te nemen, met eigen benen te lopen, te verlaten wat verkeerd is, zoals de zonde, de dingen en de mensen die hem tegenhouden om verzadigd te zijn, om een bron te zijn waar het leven doorheen stroomt door middel van de doop met de Heilige Geest.
Met dank aan: Bisschop Gonçalves


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten