BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 25 augustus 2017

DE WIL VAN DE GEEST VAN GOD




12e Dag van de Vasten van Daniël
Het niveau van de relatie van de dienaar met de Heer zit in de zorg om de wil van God te doen. God behagen is Zijn wil op een vrije en spontane manier doen. Dit is het meest prachtige gevoel dat het leven van iemand, die echt een dienaar van de Allerhoogste is, begeleidt.

Het is zelfs begrijpelijk om te zien dat de meeste mensen bezorgd zijn om de dingen die ze moeten doen, om zichzelf te behagen. Het is pijnlijk om te zien, dat inclusief in deze groep van de meeste mensen, er mensen zijn die ondanks de vele Bijbelse kennis en jaren in de kerk, niet het minste gevoel hebben om de wil God, waarin ze zeggen te geloven, te willen prioriteren.
Maar hoe kunnen we Iemand dienen die we niet kennen? Hoe kunnen we een Onbekende behagen en Zijn wil doen?
Dit is niet het probleem van de mensen die geboren zijn en verzegeld zijn met de Heilige Geest. Zij begrijpen perfect wat de betekenis van de wil van de Heer is, omdat ze boven alles in bezit genomen zijn door Dezelfde Geest van de Here Jezus. Ze zijn dienaren die geboren zijn om te dienen en niet gediend te worden. Ze kennen de wil van hun Heer. Of het wel of niet wordt gedaan is een ander verhaal. Maar wanneer zij hun Heer behagen, maakt Hij de realisatie van hun dromen mogelijk op een natuurlijke manier, zonder bezorgdheid, stress of iets dergelijks. De wil van God zal nooit tegen het welzijn van Zijn kinderen ingaan. Als Vader, weet Hij wat het beste is voor de kinderen.
Vaak, of bijna altijd, gebruiken zij het geloof om de verwachte bezittingen in bezit te nemen. Met betrekking tot dit vraag ik: wat is de capaciteit van een kind om 1000 euro te administreren? Vanwege dit dient u het geloof te gebruiken om de materiële dingen te veroveren, maar onderwerp zulk geloof altijd strikt aan de wil van God, zodat de zegen geen vloek zal worden. Er staat immers geschreven: De zegen die te vroeg komt is een vloek.
“Een bezit, in het begin te spoedig verworven, zal ten slotte niet tot een zegen zijn” (Spreuken 20:21).
Lees meer:


Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26 
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten